BESPLATNA VAKCINA protiv HPV virusa za uzrast od 9 do 19 godina: Doktorka Škodrić objasnila detaljno!

Najžena Vesti 04.12.2021 09:54 0

Posebno ističe to da je potrebno raditi na podizanju svesti kod dece i roditelja kada su u pitanju prvenstveno seksualno prenosive bolesti kao što je HPV.

BESPLATNA VAKCINA protiv HPV virusa za uzrast od 9 do 19 godina: Doktorka Škodrić objasnila detaljno!

Printscreen/Youtube

Država o svom trošku uvodi vakcinaciju protiv humanog papiloma virusa (HPV), koji dovodi do malignih karcinoma grlića materice kod žena i penisa kod muškaraca, i to za decu uzrasta od devet do 19 godina, rekla je danas direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić.

Škodrić je za Tanjug istakla da se uvođenjem te vakcine o trošku RFZO-a dobija značajna preventiva, odnosno sprečava se razvoj karcinoma materice i penisa kod dece koja budu primile vakcinu.

 

"Srpska fabrika vakcina počinje sa radom u martu"

Proizvodnja vakcina u novoj fabrici u Srbiji imaće dve faze, a prva koja predstavlja punjenje i pakovanje uvezene supstance počeće već u martu i aprilu i mesečno će se u toj fabrici dobijati oko tri miliona doza Sinofarm vakcine, rekla je danas direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić.

Ona je za Tanjug poručila da veliki proizvođači vakcina ne biraju partnere tek tako, te da je Sinofarm prepoznao Srbiju kao sigurnu zemlju za proizvodnju podjednako kvalitetne, bezbedne i efikasne vakcine kao što je ona koju i sami proizvode.

Komentari (0)
Loading