Ako vam se ovo dešava dok gledate SERIJU sigurno ste imali KORONU: Doktor otkrio najpodmukliju posledicu KOVIDA!

Vesti 02.12.2021 10:15 0

Iako je najvalidnije uraditi test na anitela u krvi, doktor ističe da je ovaj neočekivani simptom poprilično rasprostranjen

Ako vam se ovo dešava dok gledate SERIJU sigurno ste imali KORONU: Doktor otkrio najpodmukliju posledicu KOVIDA!

Shutterstock

S obzirom na to da korona i dalje hara Srbijom, velika većina državljana se pita da li su možda prelezali kobni virus, a da toga nisu bili ni svesni!?

Međutim, direktor Instituta za autoimune i reumatske bolest "Sejnt Džozef", dr Robert Lahita otkriva da postoji jedana posledica korone, od koje skoro svi pate i lako je uočljiva.

Naime, određen tip glavobolje može da bude znak preležane korone, iako je najvalidnije uraditi test na anitela u krvi, doktor ističe da je ovaj neočekivani simptom poprilično rasprostranjen.

Ako vam je teško da se koncentrišete dok gledate film, vrlo je moguće da je virus prošao kroz vaše telo, a da vi toga niste bili ni svesvi - možda ste imali blaži oblik strašnog virusa ili je možda u pitanje asimptomatski slučaj.

- Pacijenti koji su preležali kovid imaju poteškoće da odlgedaju film. Koncentracija im je loša, ponekad veoma dugo nakon što su preležali virus - kaže on.

Pored toga, ukoliko ste imali simptome slične prehladi, koji su trajali dve nedelje ili duže, vrlo je verovatno da je u pitanju bila korona. Kod onih koji su preležali virus, takođe se javlja i ekstreman umor, koji ponekad traje mesecima. 

Komentari (0)
Loading