Mislila je da joj je OSIP na nozi izazvala krema: Nije ni slutila da je to simptom smrtonosne bolesti

Vesti 07.02.2023 17:50 0

Stalno je patila od kašlja i prehlade, ali je za to krivila način života

Mislila je da joj je OSIP na nozi izazvala krema: Nije ni slutila da je to simptom smrtonosne bolesti

Shutterstock

Lauren Anesa Angriš, 25-godišnja šminkerka, stalno je osećala umor i verovala je da će običan odlazak na odmor da reši njene probleme,
A kada je primetila gadan osip na nozi, Loren je za to okrivila kremu za samopotamnjivanje koju je redovno dobijala na poslu. Prestala je da koristi kremu za lažni ten, ali kada se osip pogoršao - proširio se po njenom telu - konačno je posetila lekara.

„Moj lekar opšte prakse mi se smejao i rekao da imam samo osetljivu kožu“, rekla je. „Savetovali su mi da promenim gel za tuširanje, ali ovo ništa nije poboljšalo".


„Moji simptomi su se pogoršali, do tačke da sam povraćala u javnosti. Ponovo sam posetila doktore i dali su mi da izvadim krvnu sliku. „Dan nakon testa krvi, rečeno mi je da imam rak. Loren je dijagnostikovana akutna leukemija, koja počinje u koštanoj srži i utiče na bela krvna zrnca, prema "Teenage Cancer Trust". Nakon dijagnoze, Lauren je morala da se podvrgne transplantaciji matičnih ćelija.

Sada, podstiče druge ljude da se prijave kod svog lekara opšte prakse ako osete slične simptome. „Ako znate da nešto nije u redu sa vašim telom, verujte svom instiktu i ne plašite se da budete uporni“, rekla je ona. 


Stručnjaci u Teenage Cancer Trust-u rekli su da postoji pet najznačajnijih signala koje telo može da vam pošalje:
  • kvržice, izbočine i otok
  • neočekivani umor
  • promene mladeža
  • bol
  • značajna promena težine


Dr Luiz Soanes, glavna medicinska sestra, "Teenage Cancer Trust", rekla je: „Čujemo iznova i iznova od mladih ljudi koje podržavamo da nisu prepoznali znakove upozorenja i o razarajućem uticaju koji je izazvalo odlaganje njihove dijagnoze. „Hitno su nam potrebne kampanje za podizanje svesti javnosti o raku koji imaju mladi ljudi“, dodala je ona.

Komentari (0)
Loading