Konačno dokazano kako BRZO oboriti ŠEĆER posle jela: Piće je PREUKUSNO, a reguliše glukozu za kratko vreme

Vesti 09.11.2021 08:00 0

Samo jedna čaša ovog soka posle obroka, veoma brzo može da reguliše nivo šećera u krvi

Konačno dokazano kako BRZO oboriti ŠEĆER posle jela: Piće je PREUKUSNO, a reguliše glukozu za kratko vreme

Printscreen/Youtube

 

Nivo šećera u krvi značajno raste nakon obroka koji se sastoji od ugljenih hidrata, jer se oni razlažu brže u glukozu nego bilo koji drugi sastojci hrane.

Takav je, na primer, hleb koji ima visok glikemijski indeks. Upravo je on i upotrebljen u studiji istraživača sa Univerziteta Pariz-Sakle koji su analizirali mogućnosti da se šećer što pre snizi posle jela. Na tom Univerzitetu je obavljeno istraživanje i šta posle jela obara šećer.

Ispitanicima su, posle 100 grama hleba, davali tri vrste napitka: jednima crni čaj, drugima vodu a trećima sok od limuna. Rezultati su pokazali da najbrže dejstvo ima limunov sok, koji značajno smanjuje glikemijski odgovor organizma. Prema studiji francuskih istraživača, nivo šećera u krvi bio je manji za oko 30 odsto, u roku od 35 minuta. Oni ističu da je time potvrđen sličan efekat koji je zabeležen kod drugih kiselih pića.

Zaključuju da se vrlo jednostavnim postupkom može smanjiti uticaj ugljenih hidrata na nivo šećera u krvi – uključivanjem kiselih napitaka u obrok. Takođe, razlaganje na glukozu će se usporiti ako se uz hleb jede i neko voće, pa čak i povrće.

Potrebno je da posle jela popijete čašu nešećerene limunade i po mogućnosti da budete u pokretu. Makar po kući. Nikako nije preporučljivo ležanje odmah posle jela.

Ovo se naročito preporučuje svima koji pate od dijabetesa 2. Naime, za regulaciju šećera zadužen je hormon insulin, a upravo kod njih je njegovo lučenje poremećeno.

Komentari (0)
Loading