Nastasija pokazala kako da prepoznamo KINESKI beli luk: Uzgaja se u KANALIZACIONIM vodama, prskan je bezbroj puta i veoma je LOŠ po zdravlje!

Vesti 27.09.2022 13:50 2

Razlika je vidljiva na oko ali je i ukus drastično drugačiji

Nastasija pokazala kako da prepoznamo KINESKI beli luk: Uzgaja se u KANALIZACIONIM vodama, prskan je bezbroj puta i veoma je LOŠ po zdravlje!

Printscreen/Instagram

Nastasja Nedimović je sadašnja influenserka koja  koja se sa brojnim mukama hrabro izborila te nastavlja svoju misiju putem profila na Instagramu, gde pruža podršku svim borcima da istraju i daje proverene informacije po pitanju zdravlja i zdravog života. 

Njoj je u trudnoći otkriveno da ima tumor koji je neistražen dovoljno. Mlada hrabra žena, majka dvoje dece, uspela je pobedi zloćudan tumor i postane primer svima. 

Nedavno je podelila video u kom objašnjava zbog čega je važno da znamo razliku između dve vrste belog luka, tačnije domaćeg i uvezenog.

 

 

- Ovo zaista nije beli luk, ovo je kineski ‘beli luk’. Uvezeni beli luk iz Kine se uzgaja u kanalizacionim vodama, a te kanalizacione vode se koriste kao jeftino đubrivo. Zatim se prska hemikalijama da bi se sprečilo klijanje, potom se izbeljuje hlorom, a nakon toga se po zakonu fumigira metil bromidom. Visoke doze metil bromida mogu oštetetiti respiratorni i centralni nervni sistem i on je opasniji od hlora čak 60 puta. Kroz mnoga ispitivanja ovaj kineski beli luk je bio pozitivan na toksične hemikalije, na patogene, na teške metale kao što su olovo, arsen, melamin, ali i na ešerihiju koli -  rekla je ona i dodala da se sve ovo odnosi i na beli luk u drugim oblicima, kao što je u prahu ili ulje od belog luka.

To potvrđuju i bojni svetski stručnjaci, između ostalog i Henri Bel iz Australijskog udruženja industrije belog luka, koji primećuje da neki uzgajivači belog luka u Kini koriste sirovu ljudsku kanalizaciju za đubrenje svojih useva, piše "atchisonfarmers.market". 

- Zatim, drugi znak je nedostatak mrlja od zemljišta, jer kineski je izbeljivan hlorom. Ima neprirodno belu boju, a takođe, kineski beli luk ne klija jer je tretiran teškim hemikalijama, dok naš beli luk nakon određenog vremena isklija i vide se mladi zeleni izdanci -rekla je.

- Kineski beli luk ima metalniji ukus i gorči je, a naš beli luk, kao što i sami znate, preukusan je - rekla je za Nastasija kraj.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)
Loading
Vera
27.09.2022 14:38

Influenserka i beli luk! Baš stručna influenserka! Bilo bi korisno znati kakvu školu treba završiti da se postane influenser! A otkuda ona može znati sve ovo što je napričala! Išla u inspekciju po kineskim plantažama? Ipak ne treba toliko potcenjivati publiku! To je takva gomila gluposti, da verovatno ni oni koji prate njena savete i sudove neće poverovati!

Marko
03.10.2022 17:59

Glupost, naravno da i Kineski isklija. U ukusu nema nikakve razlike, samo je nas neobjasnjivo skuplji. Ima kod nas i uvoznog Spanskog i Italijanskog belog luka visokog kvaliteta.