Na ovoj fotografiji se JASNO vidi simptom KANCERA: Podmukao je i mnogi ne primete ništa dok ne uđe u ZAVRŠNU fazu

Vesti 13.09.2022 11:20 0

Devojka nije ni slutila da je bolesna

Na ovoj fotografiji se JASNO vidi simptom KANCERA: Podmukao je i mnogi ne primete ništa dok ne uđe u ZAVRŠNU fazu

Printscreen/Twitter

Mlada glumica i producentkinja iz Australije, Lorna Nikson Braun, bila je bez ikakvog simptoma i osećaja da je bolesna a onda je saznala za svoju dijagnozu. Sa samo 26 godina, dijagnostikovan rak štitne žlezde.

- Ja se tada uopšte nisam osećala bolesnom - rekla je Lorna, dodajući da ju je utoliko više šokirala dijagnoza.

 

 

- Na fotografiji levo jasno možete da vidite izbočinu na mom vratu. Ipak, tada je nismo primetili - kaže ona, misleći na sebe i brata koji ju je tada fotografisao.

Njena majka prva primetila izbočinu, ali su obe to pripisale njenom gubitku kilograma. Tri meseca kasnije, otišla je kod lekara, gde je dobila dijagnozu raka štitne žlezde.

Fotografija na desnoj strani je uslikana nakon što joj je polovina žlezde odstranjena i sada je već više od godinu dana u remisiji. Lorna kaže da je srećna što je uspela da pobedi rak i da je njena misija da podigne svest o ovoj bolesti i simptomima.

Rak štitne žlezde nije redak, a tri puta češće pogađa žene nego muškarce. Ova vrsta kancera se često javlja bez nekih simptoma u početnim stadijumima bolesti, ali se ponekad može prepoznati po nekim od sledećih simptoma:

  • zbočina na vratu
  • promena glasa, uključujući i to da glas iznenada zvuči hrapavije, grublje
  • poteškoće u gutanju
  • bol u vratu i grlu
  • otečene limfne žlezde na vratu

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading