Sirup od URMI slađi od MEDA: Pravi se samo sa JEDNIM besplatnim sastojkom, a efektan je u BORBI sa prehladnom, kašljem i bolovima u GRLU

Vesti 11.12.2022 17:44 0

Sirup od urmi, saveznik i za mršavljenje

Sirup od URMI slađi od MEDA: Pravi se samo sa JEDNIM besplatnim sastojkom,  a efektan je u BORBI sa prehladnom, kašljem i bolovima u GRLU

Shutterstock

 

Sirup od urmi ima antibakterijski potencijal. U laboratoriju su ispitali njegov učinak na rast nekih bakterijskih sojeva. 

Dokazan je antikancerogeni učinak ekstrakta datulje u istraživanju znanstvenika s Tunisa objavljenog 2011. godine u časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry. 

Sirup od datulja koristi se na način kao što se kod nas koristi med. Tako da se datulje koriste kod tretiranja:

  • prehlade,
  • grlobolje,
  • kašlja,
  • bolova u trbuhu,
  • temperature.

Datulje imaju niski glikemijski indeks, tj. mjeru učinka pojedene hrane na porast razine glukoze u krvi.

Kako napraviti sirup od urmi

Mera urmi i vode koji je korišten u ovom receptu je 1:2. Za pripremu sirupa od urmi potrebno vam je:

  • 1 šoljica urmi
  • 2 šoljice vode

Priprema sirupa:

Narežite urme na manje komade.

Stavite ih sa vodom u lonac i ostavite ih potopljene pola sata.

Nakon toga, vodu zakuvajte pa urme kuvajte poklopljene na laganoj vatri 20-30 minuta.

Kratko ohladite skuhane urme pa i stavite u blender ili multipraktik i dobro usitnite.

Kako biste dobili sirup od urmi bez pulpe, procedite ga kroz cediljku. Pulpu možete iskoristiti u žitaricama za doručak ili prilikom pripreme kolača.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading