"DA LI SU ONI IDIOTI?" Doktor Šekler se razbesneo u živom programu, osvrnuo se na vakcine, a evo šta njemu strašno smeta!

Vesti 06.10.2021 10:24 0

Virusolog i mikrobiolog doktor Milanko Šekler prilikom današnjeg gostovanja u jutarnjem programu na "RTS-u" komentarisao je trenutno stanje sa korona virusom u Srbiji

"DA LI SU ONI IDIOTI?" Doktor Šekler se razbesneo u živom programu, osvrnuo se na vakcine, a evo šta njemu strašno smeta!

Printscreen/Youtube

S obzirom da je u zemlji i dalje vlada visok broj novozaraženih dr Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu, vidno je bio besan i neraspoložen zbog trenutnog opasnog stanja i rekao je u Jutarnjem programu da i mi treba da stimulišemo ljude da se vakcinišu.

- Zar je to toliko komplikovano? Ceo svet izmišlja mere da bi stimulisali vakcinisanje. Šta je falilo da vakcinisani svake nedelje imaju lutriju na kojoj bi oni mogli da osvoje pet miliona dinara - naveo je Šekler.

Viruslogo se ovom prilikom pozvao na sistem kojim se služe Šbedska i Dansa.

- Da li su Šveđani i Danci idioti? Zaboravljaju da kažu da je vakcinisano preko 80 odsto ljudi. Karakter ljudi je vrlo važno. Govorio sam da vakcina bude 200 evra, a da se samo vakcinišu vojska i policija besplatno - naveo je on i objasnio da bi sukcesivno druge strukture tražile da budu deo povlašćene grupe i procenat imunizacije bi zatim bio veći.

- Svi znamo da je vakcinacija najvažnija, to nije ništa novo, ali u Srbiji je neznanje nadmoć - rekao je doktor i ovom prilikom je dodao da vakcinacija mora više da se stimuliše.

Pošto i dalje imamo nizak broj imunizovanih među mladima, dr Šekler kaže da postoji i nagradno rešenje za ovaj proble.

- Podelite besplatne telefone i mladi će se vakcinisati - naglasio je Šekler.

Komentari (0)
Loading