Jedino OVA namirnica topi NASLAGE sa stomaka: Nutricionista tvrdi da obiluje VITAMINIMA i pospešuje mršavljenje

Vesti 01.07.2022 20:55 0

Jedno od najčešćih pitanja koje svi postavljamo poslednjih dana je kako skinuti salo sa stomaka.

dijeta

Shutterstock

Letnje temperature su stigle i teško možemo da prikrijemo nedostatke garderobom. Iako nije pohvalno većina nas se tokom proteklih meseci opustila, a naslage oko struka najviše odaju da nisimo vodili računa o ishrani. 

Stomak je najteže "skinuti", a razlog za to su visceralne (unutrašnje) masti, koje su ujedno i najopasnija vrsta masnoće u ljudskom telu. Nutricionisti tvrde da je jedno povrće najbolji saveznik u borbi za ravan stomak. 

"Spanać je pun hranljivih stvari, što ga čini hranljivim i zdravim za vaše telo. Obiluje vitaminima, mineralima i antioksidansima, a sve te stvari povezane su sa smanjenjem masnog tkiva na stomaku", rekla je dijatetičarka Kortni Dejndželo i ističe da je u važno unositi više vlakana i proteina, a ograničiti unos masti i šećera.

"Osim toga, spanać je niskokalorično povrće, istovremeno vrlo bogato vlaknima.Konzumiranje vlakana pomaže da se osećate sito i sprečava prejedanje. Vlakna pomažu u probavi i apsorpciji hrane, što će pomoći da vaš metabolizam bude pod kontrolom", rekla je ona.

Takođe, važno je da unositi što više voća, povrća i žitarice od celog zrna.

"Rafinisane žitarice prave manji osećaj sitosti, mogu da ometaju nivo šećera u krvi – a samim tim i kontrolu apetita", tvrdi doktora Dejndželo.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading