Kućni TEST za 60 sekundi: Saznajte da li bolujete od OVIH bolesti pomoću KAŠIKE

Vesti 10.06.2022 08:56 0

Zanimljiv način da saznate da li možda imate nekih problema u organizmu

Kućni TEST za 60 sekundi: Saznajte da li bolujete od OVIH  bolesti pomoću KAŠIKE

Shutterstock

Ako imate neke tegobe, sumnjate na njih ili ste jednostavno radoznali i želite da saznate zdravstveno stanje organizma, ovo je najbolji test koji možete sami da uradite. 

Sve što vam je potrebno jeste kašika, jedna kesa za zamrzivač i lampa. Sigurni smo da u kući imate sve tri stvari tako da prilikom ovog "samopregleda" nećete imati nikakve troškove.

Još jedna dobra stvar jeste što vam takođe ne treba ni puno vremena jer se ceo test uradi za 60 sekundi! 
žena

Shutterstock

 

Supenom kašikom dobro protrljajte jezik, slobodno možete malo i da sastružete ako ima nešto na njemu pa kašiku ubacite u kesu za zamrzivač. Kesicu stavite ispod lampe, izaberite neku koja ima najjače osvetljenje i slobodno kesu približite sijalici jer se na svetlu bakterije brže množe. Držite kesu jedan minut na svetlosti a zatim izvadite kašiku iz kese. 

 

Ako osetite jak, neprijatan miris ili vidite neku čudnu boju na samoj kašiki to su gotovo sigurni znaci da vaše zdravlje nije u najboljem redu. Na ovaj način možete proveriti stanje respiratornog sistema, bubrega, zuba, creva, metabolizma ili pak hormona. 

Naravno, ukoliko vam ništa ne fali uzorak na kašiki će biti čist. S druge strane, ako osetite voćni miris to može da ukazuje na problem sa probavom a miris amonijaka na problem sa bubrezima. 

U svakom slučaju, nemojte se potpuno pouzdati u ovaj test, već ako primetite nešto sumnjivo nemojte paničiti i obratite se lekaru. 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading