Najveća sumnja kako je dospela salmonela u mlečnu čokoladu, sumnja se da je zbog loše mlečnice u jednoj belgijskoj fabrici.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
U proceni kontinuirane epidemije, stručnjaci iz Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti i Evropske agencije za sigurnost hrane rekli su da su uporedili isti soj salmonele koji trenutno inficira ljude s uzorcima uzetim iz fabrike u Belgiji prošlog decembra.
Zvaničnici su rekli da je kompanija identifikovala "deo obrade koji uključuje mlaćenicu" kao tačku kontaminacije za dva proizvoda, čokoladna jaja sa igračkom iznenađenja i čokoladne praline poznate italijanske firme.
Pre nego što je belgijska fabrika zatvorena, međutim, evropski zvaničnici su primietili da je izvozila "implicirane čokoladne proizvode" širom Evrope i sveta.
Od ove sedmice prijavljeno je 150 slučajeva salmonele u devet evropskih zemalja i Velikoj Britaniji nakon što je prvi slučaj otkriven u Britaniji prošlog decembra. Većina slučajeva bila je kod dece mlađe od 10 godina, a "izuzetno veliki broj" je hospitaliziran, rekli su evropski zvaničnici. Britanija je do sada prijavila najviše slučajeva - 65 - od kojih je 43 odsto hospitalizovano.
BONUS VIDEO