OBRATITE PAŽNJU NA OVAJ DEO TELA: Ako ne vodite računa, rizikujete da dobijete ozbiljnu infekciju!

Vesti 22.01.2022 13:47 0

Da li redovno perete svoj pupak?

OBRATITE PAŽNJU NA OVAJ DEO TELA: Ako ne vodite računa, rizikujete da dobijete ozbiljnu infekciju!

Pexels

Bey obzira da li imate duboku rupu ili plitku, važno je da pupak održavate  čistim. Odeća koju nosimo i način života koji imamo mogu učiniti  da nam se znoj i prljavština skupljaju u pupku. Ako se pojavi beli, smeđi ili žuti iscedak koji curi iz pupka, verovatno imate infekciju. Ako stalno preskačete pupak kada se tuširate, mogli biste završiti sa nakitom od pupka. Objavljujući na TikTok-u, dr Karan Rajan je objasnio da vaše telo može da napravi sopstveni prirodni nakit.

 

On je odgovarao korisniku, koji je rekao da je njen partner nedavno priznao da nikada nije očistio pupak. Žena je objasnila da je odlučila da mu očisti pupak, jer ga je, kako je rekao, boleo. Objasnila je kako je nastavila da  kopa i nalazi još đubreta, sve dok zapravo nešto nije pronašla i izvukla svu prljavštinu.

 Stručnjaci su ranije otkrili da hiljade bakterija živi u  pupku. Studija koja je proučavala sadržaj  pupka 60 dobrovoljaca  otkrila je ukupno 2.368 vrsta bakterija. Za neke od tih  bakterija se čak smatralo da su potpuno nove u nauci. Čistiji  su imali oko 29 vrsta, dok su drugi imali čak 107 vrsta. Najčešća količina bakterija bila je oko 67. Utvrđeno je da jedan od dobrovoljaca ugošćuje bakteriju koja je ranije bila pronađena samo u zemljištu u Japanu. Ono što to čini još neobičnijim je to što nikada nije bio u ovoj zemlji. Drugi volonter se očigledno nije prao nekoliko godina i u pupku je imao bakterije koje obično žive u ekstremnim uslovima, poput "ledenih kapa'.
 

Komentari (0)
Loading