VRŠITE LI NUŽDU POD TUŠEM? Doktorka objasnila zašto je POGREŠNO i zbog čega morate MOMENTALNO da prestanete to da radite!

Vesti 22.08.2021 15:41 0

Doktorka Alisa Džefr-Tomas iz Sjedinjenih Država preporučuje da se ne mokri pod tušem. Po njenom mišljenju, to može dovesti do oboljenja vezanih za urinarni sistem, tačnije do urinarne inkontinencije (predstavlja gubitak kontrole nad bešikom). Kako je to moguće? Doktor objašnjava

VRŠITE LI NUŽDU POD TUŠEM? Doktorka objasnila zašto je POGREŠNO i zbog čega morate MOMENTALNO da prestanete to da radite!

Printscreen

Dr Džefr-Tomas sa Univerziteta Florida u Sjedinjenim Državama već neko vreme vodi svoj TikTok kanal. Trenutno se može pohvaliti sa skoro 470.000 pratilaca. Žena pokušava da iskoristi svoj ogroman raspon na Internetu da prenese stručno znanje na najpristupačniji način.

Doktorka nas opominje da ne mokrimo pod tušem. To može biti štetno za vaše zdravlje

Ovog puta, doktorka Alisa je u svom snimku odlučila da pokrene pitanje mokrenja pod tušem. Ona se prvenstveno obraćala ženama i pozivala ih da to ne čine. Doktorka je upozorila da mokrenje pod tušem može dovesti do zdravstvenih problema, odnosno urinarne inkontinencije . Kako?

Doktorka objašnjava da briga o sebi pod tušem ili dok voda iz njega izvire može uzrokovati da naš mozak poveže zvuk tečeće tečnosti sa mokrenjem. Ako imamo i slabe mišiće dna karlice, kao posledica toga možemo imati problem s nekontrolisanim mokrenjem.

- Ako piškite pod tušem ili pustite vodu iz česme, a zatim sednete na toalet da biste izvršili nuždu, stvarate vezu u mozgu između zvuka tekuće vode i potrebe za pišanjem - objašnjava Alisa na TikTok.

Prema mišljenju stručnjaka, takva povezanost mozga u kombinaciji sa disfunkcijom mišića karličnog dna može dovesti do urinarne inkontinencije. Posledica toga može biti nekontrolisano puštanje mokraće, na primer pri pranju sudova ili plivanju.

 

@scrambledjam

Reply to @gwas007 why you shouldn’t pee in the shower (probably part 1 of multiple?) #learnontiktok #tiktokpartner ♬ Similar Sensation (Instrumental) - BLVKSHP

 

Dr Džefr-Tomas takođe ističe da problem može češće pogađa žene . To je zbog strukture njihovog urinarnog sistema.

- Nažalost, žene imaju takvu anatomiju da ne mogu piškiti stojeći. Njihovo karlično dno neće se dovoljno opustiti, što će sprečiti potpuno pražnjenje bešike - naglašava američka doktorka.

Komentari (0)
Loading