Iako ne važi za najzdraviju, hrana u konzervama ponekad dobro dođe jer je laka za prenošenje, štedi vreme pripreme obroka ili čak može biti kompletan obrok.
Konzervisanje hranu održava svežom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzervisanja namirnice prolaze i proces sterilizacije.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Svakako, nije svaka konzervisana hrana loša.
Nutricionista dr Džes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervisana hrana sardine, ali i druga konzervisana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje.
Kako objašnjava, primena konzervisane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.
„Konzervisane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna“, rekla je dr Kording.
Kada jedemo sardine, dodaje dr Kording, unosimo veliku količinu proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje daje mononezasićene masti zdrave za srce.
Stručnjaci preporučuju dve do tri porcije konzervisane ribe nedeljno, pomešano sa testeninom ili samostalno, a možete ih dodati i raznim salatama.

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
