Manuka med jedna je od najzdravijih namirnica, a ako želite jak imunitet i dobro zdravlje, trebali biste ga konzumirati tokom cele godine, piše Healthline.
To je tamnožuti med poreklom sa Novog Zelanda, gde ga proizvode pčele koje oprašuju cvetove žbuna manuke.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Studije pokazuju da zbog jakih antimikrobnih, antioksidativnih i protivupalnih svojstava može pomoći u regeneraciji tkiva, zaceljivanju akutnih rana i opeklina i dijabetskih čireva. Koristi se za ublažavanje probavnih smetnji, poput gastritisa i refluksa.

Shutterstock
Manuka med ublažava simptome prehlade, grlobolje i alergija, a može pomoći u smanjenju upala i lečenju akni. Pruža prirodnu energiju i može da reguliše šećer u krvi.
Bonus video: