Jedno istraživanje, objavljeno u magazinu "Journal of Nutrition", je ipak došlo do odgovora na ovo pitanje, pošto su mnogi padali u iskušenje da pojedu po porciju nudli kada su knap sa vremenom.
Ispostavilo se da sastav ove hrane nije dobar po ljudsko zdravlje, pre svega zato što sadrži dosta soli, rezanace od belog brašna, dosta ugljenih hidrata, a poseban problem predstavljaju ozloglašene transmasti odnosno hidrogenizovane biljne masti i pojačivači ukusa.
Pročitaj više
Svi mi ponekad grešimo, ali ovo je već PREVIŠE: Ovih ŠEST higijenskih grešaka ne treba ponavljati
Od ove hrane GOJIMO se "ko ludi", a potom ogladimo za ČAS: Evo o čemu se radi
Istraživanjime je dokazalo da žene koje konzumiraju veće količine instant nudli imaju i veći rizik od metaboličkog sindroma u odnosu na žene koje ih jedu ređe. A glavni krivac je visok sadržaj transmasti, dok visoka koncentracija šećera i soli, oštećuje ćelije i pospešuje zapaljenske procese u organizmu.
Ovi simptomi uočeni su kod žena koje su nudle jele dva puta nedeljno. Dok su žene koje su umereno konzumiranje ovo toplo predjelo bile van bilo kakve opasnosti.