Kako skinuti temperaturu bez lekova: Bakini prirodni recepti brzo deluju i donose olakšanje

Vesti 08.10.2024 13:30 0

Čaj od jednog voća će vam brzo doneti olakšanje, a dajemo vam još nekoliko starinskih recepata.

žena

Shutterstock

Kada se telo bori sa nekom infekcijom, dolazi do povišene temperature. Ako vam je lekar rekao da medicinski lekovi nisu potrebni dok temperatura ne bude visoka, olakšajte sebi tako što ćete je sniziti na prirodan način.

Napitak od jabuke

Poznato je da jabuka jača imunitet. Napravite čaj od tri jabuke i pijte napitak tokom dana. Oljuštite, očistite i iseckajte jabuke, stavite u šerpu sa 3,5 šolje (od 250 ml) vode i kuvajte dok se jabuke raspadnu. Procedite, dodajte dve kašike meda i pijte napitak tokom dana.

žena

Shutterstock

 

Čaj od hajdučke trave

Hajdučka trava otvara pore i podstiče znojenje. Čaj se kuva na sledeći način: stavite ravnu kašiku suve biljke u šolju proključalu vodu, poklopite i ostavite da odstoji deset minuta. Zatim procedite i prohladite. Popijte jednu, dve šolje čaja dok ne počnete da se znojite.

Čarape s belancima

Belance deluje kao rashlađujuđi gel i za pola sata može da snizi temperaturu. Dva belanca mutite mikserom jedan minut, nanesite ih na platnene maramice ili tanju tkaninu i stavite na tabane. Preko obujte suve čarape. Kada se oblog osuši, zamenite ga drugim.

Kriške krompira

Siguno vam je poznat lek naših baka koje su nam stavljale kolutove krompira u čarape kada smo imali temperaturu kao deca. Može da se stavi na čelo i pričvrsti maramom. Držite oblog pola sata. Krompir upija toplotu i sniziće temperaturu.

Bonus video:

 

@najzena.rs Danima je osećala miris pokvarene ribe u kući i za dlaku izbegla tragediju! #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading