Hrana za mršavljenje: Slobodno jedite ove 3 namirnice s ugljenim hidratima, brzo skidaju kilograme!

Vesti 07.10.2024 14:04 0

Obično ljudi koji drže dijetu izbegavaju namirnice sa ugljenim hidratima, ali nutricionista preporučuje tri.

hleb

Shutterstock

Neophodno je ugljene hidrate uključivati u obroke ako želite da nahranite telo i održite ga zdravim. Naravno, nisu svi ugljeni hidrati jednaki. Izbegavanje prerađenih ugljenih hidrata i odabir zdravih, integralnih žitarica uvek je najbolja opcija. Dijetolog i nutricionista Keli Kosta i Alisa Pakeko, otkrile su koje zdrave ugljene hidrate treba jesti ako pokušavate da smršate.

1. Hleb od proklijalih žitarica

Mnoge vrste hleba, poput belog, donose ozbiljne zdravstvene posledice ako se preterano konzumiraju. Međutim, hleb od proklijalih žitarica je izuzetak i možete ga jesti kada želite da smršate. "Hleb od proklijalih žitarica s avokadom odlična je opcija za bilo koji obrok. Ta kombinacija pruža savršenu ravnotežu složenih ugljenih hidrata, zdravih masti i vlakana, održavajući stabilan nivo šećera u krvi i pomažući u upravljanju težinom", rekla je dijetolog za „She Finds“.

kinoa

Shutterstock

 

2. Kinoa

Kinoa, koja se smatra superhranom, ističe se kao fantastična opcija zdravih ugljenih hidrata. "Ova integralna žitarica je dobar izvor vlakana i proteina za optimalnu kontrolu šećera u krvi," kaže nutricionista. Osim vlakana, kinoa je odličan izvor proteina i sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina. Protein je poznat po svojoj ulozi u stvaranju sitosti i očuvanju mišićne mase tokom mršavljenja.

3. Integralne ovsene pahuljice

Odličan su način za održavanje stabilnog nivoa šećera u krvi i mršavljenje. " Integralne ovsene pahuljice odlična su opcija žitarica koje se polako vare i zato omogućavaju postepeno oslobađanje glukoze u krvotok, pomažući stabilizovanje šećera u krvi", kažu stručnjaci.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading