Internetom kruži mnoštvo tekstova koji savetuju da u kafu dodate svakojake začine u kafu, jer tako postaje "bolja", a dodavanje soli je po nekima preterivanje.
Da li to stvarno radi odlučio je da razotkrije Jutjuber i stručnjak za kafu Džejms Hofman. Prema njegovim rečima, to je bolje ne raditi, ali postoje izuzeci kad je so kafu učinila ukusnijom.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- So se smatra jednim od pet osnovnih ukusa. Slanost može pojačati slatkoću i umanjiti gorčinu - kaže Hofman u videu.
Ukoliko pijete kvalitetnu kafu so vam neće trebati, onda vam so verovatno neće trebati.
- Kad je kafa dobra i kvalitetna, ona ima idealnu gorčinu, poput piva ili crne čokolade - ističe stručnjak.
Međutim, ako vam se nađete u situaciji da je pred vama gorka šoljica kafe, bilo bi bolje da tražite so, a ne šećer.
- So treba smatrati dodatkom, poput mleka ili šlaga. Ona može da popravi ukus kafe, ali ako se stavi previše može da pokvari ceo užitak - pojašnjava Hofman.
Ako odlučite da je dodate so u jutarnjoj šoljici kafe, Hofmanov predlaže 0,6 grama soli na 200 mililitara kafe.