Ako tražite praznični desert koji izgleda spektakularno, a pravi se lako, slatka jelka je pravi izbor. Keksići u obliku zvezda, spojeni belom glazurom i ukrašeni perlicama, savršeni su za prazničnu trpezu, decu, ali i kao jestivi ukras koji svi obožavaju.

 Slatka jelka

 Sastojci:

300 g brašna

200 g putera

100 g šećera

50 ml mleka

1 prašak za pecivo

1 jaje

Za ukrašavanje:

300 g šećera u prahu

10 kašika vode

Jestive perlice

Priprema:

Kako biste napravili slatku jelku, prvo pomešajte brašno, puter, šećer, mleko, prašak za pecivo i jaje i zamesite testo. Poklopite činiju i ostavite u frižideru 10 minuta. Rastanjite oklagijom na 0,5 cm debljine i kalupima u obliku zvezdica različite veličine vadite po dva ista keksa. Poređajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10  minuta. Za ukrašavanje umutite šećer u prahu i vodu viljuškom da dobijete gustu smesu. Stavite dole dve najveće zvezde, nanesite malo smese na sredinu, odozgo stavite dve malo manje zvezde i tako ređajte dok ne stavite sve keksiće. Belom glazurom ukrasite krake zvezda i poređajte perlice.

 Video: