KAKAV BLAM Brižit Makron je ozbiljno prekršila protokol, Kamili je bilo neugodno, obe pognule glavu od sramote

Slobodanka Ćorić Vesti 07.06.2024 12:45 0

Brigit Makron, supruga francuskog predsednika Emanuela Makrona, našla se u središtu pažnje kada je pokušala da drži za ruku britansku kraljicu Kamilu, kršeći pritom kraljevski protokol

princ čarls i kamila

Profimedia

Greške se dešavaju svima, pa čak i prvim damama, ali nikada nije poželjno da se one dese baš ako ste u društvu nekoga iz kraljevske porodice.

Ipak, Brižit Makron, supruga francuskog predsednika Emanuela Makrona, ozbiljno je pogrešila kada je tokom komemoracije u Francuskoj, kojom se obeležavala 80. godišnjica Dana D, odnosno iskrcavanja saveznika u Normandiji, pokušala da drži za ruku ni manje ni više nego britansku kraljicu Kamilu. Time je prekršila kraljevski protokol.

princ čarls i kamila

Profimedia

 

Nakon polaganja venaca na spomeniku, Brižit je u četvrtak pružila ruku Kamilinom, ali joj kraljica nije uzvratila gest, što je dovelo do neugodnosti koju su, naravno, zabeležile i kamere. Kako se vidi na snimku, obe dame su tiho samo pognule glave pre nego što su se vratile svojim supruzima.

 

 

S druge strane, kralj Čarls je na komemoraciji imao opušteniji pristup etiketi. On je, naime, Brigit pozdravio poljupcem na ruku, piše NBC Boston.

princ čarls i kamila

Profimedia

 

Iako zapravo ne postoje obavezni kodeksi ponašanja za susret sa članovima britanske kraljevske porodice, "tradicionalni oblici" pozdrava uključuju rukovanje i naklon za muškarce, i tzv. mali naklon za žene.

Komentari (0)
Loading