"Obuzeo me uragan": Posle godina skrivanja Brižit Makron otkrila detalje ljubavi iz školske klupe

Slobodanka Ćorić Vesti 17.11.2023 18:37 0

Prva dama Francuske Brižit Makron otkriva kako je odlagala udaju za Emanuela da ne bi 'uništila' živote svoje dece

Brigitte Macron

Shutterstock

Brižit Makron, prva dama Francuske otkrila je kako je mislila da će se njen suprug Emanuel Makron zaljubiti u nekoga njegovih godina nakon što je kao tinejdžer poslat u internat zbog nje. Predsednik je imao 15 godina kada se zaljubio u Brižit Makron, tada 39-godišnju profesorku drame u katoličkoj školi Providens u Amijenu, u severnoj Francuskoj. Roditelji školarca su verovali da njihov sin izlazi sa ćerkom svoje profesorke, Lorens, sve dok istina nije izašla na videlo preko porodičnog prijatelja. Profesorka je u to vreme postepeno je podlegla njegovim čarima i afera je izazvala skandal.

"Glava mi je bila u haosu", rekla je ona i dodala da je obuzeo "uragan" kada joj je prememanuel makroninuo otac.


U intervjuu za časopis Paris Matč, gospođa Makron je rekla da mislila da će Emanuel krenuti dalje kada ga pošalju u Pariz. Ali dok su se njegovi roditelji nadali da će udaljenost rashladiti žar strasti, mladi Emanuel se zakleo da će se oženiti bivšom gospođom Ozijer i čvrsto se držao svoje zakletve.

„ Emanuel je morao da ode u Pariz. Rekla sam sebi da će se zaljubiti u nekoga njegovih godina. To se nije dogodilo", rekla je Makron. Par, koji ima 24 godine razlike u godinama, venčao se 2007. Postavši veoma mlad očuh sa 29 godina Brižitinih troje odrasle dece, rekao im je na svadbenom prijemu: „Hvala što ste nas prihvatili, ne baš sasvim - normalan par.”

Gospođa Makron je rekla da su njena deca bila „prepreka“ zbog koje je čekala deceniju pre nego što se uda za Emanuela.

Rekla je: „Odlagala sam vreme da im ne uništim živote. To je trajalo 10 godina, vreme da ih izvedem napravi put. Možete zamisliti kako su se osećali kad su čuli. Ali nisam želela da propustim svoj život." Makron je sa 39 godina postao najmlađi predsednik Francuske u istoriji – koliko je imala i njegova supruga, koja sada ima 64 godine, kada su se upoznali.


„Nikada nisam videla takvo pamćenje, takav intelektualni kapacitet. Imala sam mnogo sjajnih učenika, a nijedan nije imao njegove sposobnosti. Uvek sam mu se divila.” Mnogi komentatori su rekli da je opsesija njihovim razlikama u godinama primer duboko ukorenjene mizoginije, pošto su muškarci na pozicijama moći često u braku sa mnogo mlađim ženama.

Razvela se od svog supruga bankara Andre-Luja Ozijera, 2006. godine i udala se za Makrona 2007. godine, kada je on bio mladi državni službenik. Njen sin sada ima 48 godina, tri godine je stariji od njenog drugog muža, a njene cerke imaju 46 i 39 godina.

Emanuel i Brižit danas vode miran život, ona priprema predsedniku doručak, a ponekad i večeru, čekajuci da se vrati kuci sa posla izmedju 22 i 23 časova. Ona radi na obrazovanju odraslih u dobrotvorne svrhe i naučila je da izdrži kritike, kao što je pronalaženje grešaka prilikom odabira garderobe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Komentari (0)
Loading