INTERVJU Dejana Rosuljaš, voditeljka i novinarka: U emisiji rušim tabue, ali u mom životu ih nema

Vesti 21.04.2024 10:38 0

Poznato televizijsko lice Dejana Rosuljaš pričala nam je o novoj emisiji koju vodi, rušenju tabua, omiljenim mestima u Beogradu.

Dejana Rosuljaš

Promo/TV Una

Voditeljka Dejana Rosuljaš je televizijsku karijeru počela pre 20 godina u BiH u muzičkim emisijama. Lepa i šarmantna, brzo je osvojila srca gledalaca. Tokom proteklih godina, vodila je i uređivala razne zabavne emisije. Od 2021. godine na Una televiziji vodi emisiju „Iskreno sa Dejanom“. Za TV dodatak Alo novina, pričala je o novoj emisiji, Beogradu, izazovima...

Šta ćemo gledati u vašoj novoj emisiji?

- Vodićemo gledaoce na emotivno putovanje kroz raznovrsne životne priče naših gostiju koji dolaze iz svih krajeva regije i dele svoje priče o izazovima, trijumfima, gubicima i nadama. Teme emisije će biti raznolike, uključujući prepreke koje su gosti prevladali, njihove uspone i padove, inspirativne trenutke, teške lekcije koje su naučili i snove koje su ostvarili ili tek žele da ostvare. Emisija je namenjena svima koji su otvoreni za inspiraciju i motivaciju. Od tinejdžera koji traže smer u životu do starijih osoba koje se suočavaju s izazovima zrelih godina. Gledaoci će imati priliku da čuju autentične priče i pronađu snagu za suočavanje sa sopstvenim životnim izazovima.

Dejana Rosuljaš

Promo/TV Una

 

Najavili ste rušenje tabua u toj emisiji. Koje tabue vi rušite u životu?

- Ja prosto živim svoj život najbolje što znam, po ličnom osećaju, u skladu sa svojim moralnim načelima, na način da mi je prioritet sreća, ali nikad po cenu drugih. Vodim se onom da je život lep onoliko koliko ga mi učinimo lepim! Kada gledate svoja posla, živite svoj život kako vi želite, te nemate predrasude na tuđe odabire, onda tu nema mesta za bilo kakve tabue.

Vodili ste emisije različitih formata. Koja vam je bila najveći izazov?

- Da, vodila sam najveće šou-programe u BiH, različite kolažne emisije, „talk show“... Mnogo je toga bilo kroz 20 godina na ekranu. Emisije različitih formata pružaju i različite izazove, no prilagodljivost je ključna. Mogu reći da je meni najveći izazov uvek aktuelni projekat te da osiguram da svaka emisija ima kvalitetan sadržaj koji će angažovati publiku i ostaviti pozitivan utisak.

Da li ste se nekada rasplakali pred kamerama?

- Uh... Nekoliko puta mi je malo falilo, ali sam uspela da se uzdržim i ostanem profesionalna do kraja. Upijam tuđe emocije, proživljavam situacije koje gosti dele sa mnom, tako da mi bude izazovno i vrlo iscrpljujuće u pojedinim emisijama.

Dejana Rosuljaš

Promo/TV Una

 

Na šta ste najponosniji?

- Mnogo je stvari na koje sam ponosna. Ponosna sam na sposobnost da svojim radom inspirišem ljude. Nastojim da budem glas za one čije priče često ostaju neispričane, zagovarati važne teme i podsticati na promene u društvu. Ponosna sam što imam priliku da stvaram empatiju kod gledalaca, podstičući ih da razmišljaju o različitim perspektivama i problemima s kojima se suočavaju ljudi širom sveta. Kad čujem da sam nekome pomogla ili olakšala nešto, to me zaista ispunjava ponosom. U suštini, osećam ponos kad znam da pozitivno utičem na živote drugih ljudi. Ponosna sam na svoju porodicu, na ljude koji me vole i koje ja volim najviše na svetu.

Šta biste rekli Dejani od 20 godina?

- Nemoj se previše brinuti. Većina stvari koje ti izgledaju kao ogromni problemi, neće imati dugoročne posledice. Tu bih dodala još i sledeće za sve mlade devojke koje sada ovo čitaju, a što sam ja nekako prirodno uvek poštovala: slušaj svoje srce. Nemoj ignorisati svoje instinkte i želje. Važno je da živiš autentično i da pratiš svoje strasti.

Dejana Rosuljaš

Promo/TV Una

 

Kada vam je lepota bila prednost, a kada teret?

- Verujem da mi je lepota otvorila vrata za neke profesionalne prilike, te da mi je osećaj zadovoljstva sopstvenim izgledom doprineo samopouzdanju. Neki poseban teret nisam osetila jer generalno funkcionišem na postavkama gde me tuđe predrasude ne zanimaju i ne obraćam pažnju na takve stvari.

Zbog posla ste sada često u Beogradu. Koja mesta su vam omiljena?

- Beograd sam jako zavolela. To je grad koji vas zagrli svojom toplinom i nikada vas ne pusti da zaboravite njegov neodoljivi šarm. Kada sam tu, većinom su mi obaveze u centru, a kada sam slobodna, najviše volim da odem do obale Save i ručam na nekom splavu, volim vožnju biciklom na Adi, popodnevno piće i večernji izlazak u neki od kafića na Dorćolu. Ma previše je mesta koja volim u Beogradu!

Komentari (0)
Loading