Smesta doleteo u London: Princ Hari progovorio o očevom raku, hoće li bolest pomiriti kraljevsku porodicu?

Vesti 16.02.2024 17:03 0

Kada su ga pitali o njegovom stavu o stanju zdravlja njegovog oca, rekao je...

Hari i Megan

Profimedia

Princ Hari prvi put govori o svom ocu, kralju Čarlsu, otkako je monarh objavio dijagnozu raka. Vojvoda od Saseksa je ranije ove nedelje doleteo u Veliku Britaniju da bude uz njega.

Kada su ga pitali kako je prvi put saznao za dijagnozu raka svog oca, Hari je odgovorio: ,,Razgovarao sam s njim. Otišao da ga vidim čim sam mogao."

„Vidite, ja volim svoju porodicu. Činjenica da sam mogao da uđem u avion, da odem da ga vidim i da provedem vreme sa njim — zahvalan sam na tome“, rekao je Hari u intervjuu koji je emitovan u petak ujutro.

Kada su ga pitali o njegovom stavu o stanju zdravlja njegovog oca, rekao je: ,,To ostaje između mene i njega."

Što se tiče toga da li dijagnoza kralja Čarlsa može da ujedini kraljevsku porodicu, Hari, koji se ove nedelje povezuje sa takmičarima igara ,,Invictus" i njihovim porodicama, rekao je: „Da, siguran sam. Gledao sam to u svim tim porodicama, iz dana u dan, kako se okuplja snaga porodične jedinice. Mislim da svaka bolest, zbližava porodice.”

kralj čarls

Foto: AP

 

Hari je prošle nedelje proveo oko jedan dan u Velikoj Britaniji. On je odleteo u svoju domovinu da vidi svog oca nakon što je Bakingemska palata objavila da je kralju (75) dijagnostikovan rak. Pretpostavlja se da je kralj Čarls lično obavestio svoje sinove princa Vilijama i princa Harija, kao i druge članove porodice, o dijagnozi pre javnog objavljivanja. Iako Čarls nije otkrio koju vrstu raka ima, palata je rekla da nije u pitanju rak prostate.

Veruje se da su otac i sin imali kratak privatni sastanak u ,,Clarence Haus-" u prošlog utorka pre nego što su kralj i kraljica Kamila otišli ​​iz Londona u Sandringem. Ponovni susret je označio prvi susret princa Harija i kralja Čarlsa od ceremonije krunisanja u maju 2023, zbog čega je vojvoda od Saseksa takođe brzo otputovao u Ujedinjeno Kraljevstvo.

„To je dobro“, rekao izvor blizak kraljevskom domu za People. „Nadajmo se da će [Hari] u nekom trenutku dovesti i unuke, jer bi se to svima dopalo."

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa preselili su se u Kaliforniju, odakle potiče Megan, nakon što su se povukli kao radni članovi kraljevske porodice 2020. godine, i na kraju se nastanili u Montesitu. Iako se princ Hari vraćao u Veliku Britaniju u nekoliko navrata, retko se sastajao sa kraljem Čarlsom ili drugim članovima porodice. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading