Kralj Čarls ima rak: Princ Hari je odmah odleteo u London, da li će teška dijagnoza pomiriti braću?

Vesti 06.02.2024 11:53 0

Jučerašnja objava Bakingemske palate o tome da je kralju Čarlsu III dijagnostikovan karcinom, šokirala je javnost, ali i na površinu izvukla probleme koji se dugo vuku.

princ vilijam

Profimedia

Čim je čuo da njegov otac ima rak, princ Hari je odleteo u London. Najteža dijagnoza mogla bi naterati otuđenu braću na primirje. Dobro je poznato da ih je princeza Dajana od rođenja odgajala tako da jedan drugome budu najveća podrška, kao i da jednog dana, kada Vilijam postane kralj, upravo Hari bude njegova osoba najvećeg poverenja, ali sledom događaja poslednjih godina, svi su se planovi izjalovili, a braća su se udaljila.

kralj čarls

Foto: AP

 

Prema saznanjima dobro upućenih izvora, Vilijam i Hari nisu pričali gotovo godinu dana, ali u trenucima kada se njihov otac suočava s teškim zdravstvenim problemima, moglo bi doći do promene. Jedan visoko pozicionirani izvor iz patače izjavio je: „Da li je ovo trenutak u kojem Hari može uskočiti i biti velikodušan i pružiti ruku pomirenja Vilijamu?“Inače, vojvoda od Saseksa peti je u redu za presto, a trenutno živi s Megan Markl i decom u Kaliforniji.

Vilijam i Hari su lično od oca saznali za njegovu dijagnozu, a želja kralja Čarlsa bila je i da sve odmah podeli s javnošću, ne želeći ništa da krije. Na njemu sada ostaje da dobije životnu bitku, a dok traje lečenje, njegove će dužnosti preuzeti prvenstveno princ Vilijam, ali i kraljica Kamila, princeza Ana i princ Edvard sa suprugom Sofi.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading