Preminuo Renato Balestra: Modni dizajner obožavao je SRBIJU, naročito naše ŽENE, a evo šta je govorio o stilu CECE i SEKE

Vesti 28.11.2022 11:05 0

Dizajner Renato Balestra, doajen italijanske mode, preminuo je u svom domu u Rimu u 99. godini.

Preminuo Renato Balestra: Modni dizajner obožavao je SRBIJU, naročito naše ŽENE, a evo šta je govorio o stilu CECE  i SEKE

Profimedia

Balestra je otvorio svoje prvi modni atelje 1959. godine u Rimu, nakon što je završio šegrtovanje kod Venecijanija i radeći za Emilija Šuberta, Mariju Antoneli i Sorele Fontanu. 

Ono što je zanimljivo jeste da je bio čest gost srpske prestonice. On je ostavio dubok trag u Srbiji gde je održao mnoge modne revije, a jednom prilikom je i prokomentarisao izgled naših žena. 

Preminuo Renato Balestra: Modni dizajner obožavao je SRBIJU, naročito naše ŽENE, a evo šta je govorio o stilu CECE  i SEKE

Profimedia

 

 

Kako vam se dopadaju Srpkinje?

- Lepe su, elegantne, moderne i neposredne. Koliko su mi lepe govori činjenica da će na mojoj reviji biti angažovano trideset srpskih manekenki. A pravi predstavnik srpske lepote je operska diva Jadranka Jovanović, sa kojom bih čak voleo i da zapevam neku ariju - pričao je Balestra u intervjuu za Kurir.

Tada je i prokomentarisao stil Seke Aleksić i Cece Ražnatović. 

Što se Cece Ražnatović tiče, takođe mu se dopadao njen stil, a nije mogao da veruje da je ona majka i to dvoje dece. 

- Teško mi je da poverujem da je majka dvoje odrasle dece, pogotovo jer izgleda veoma mladoliko. Dopada mi se kako joj stoji crna boja - kazao je dizajner, a onda prokomentarisao i stajling Seke Aleksić.

- Volim da vidim naglašene obline na ženi jer je to uvek seksi. Međutim, teško mi je da poverujem da jedna žena ima toliko pari cipela - našalio se Balestra kada je video fotografiju Sekinog garderobera.

U martu 2013. održao je u Skupštini grada Beograda humanitarnu modnu reviju za pomoć prihvatilištu dece bez roditeljskog staranja, gde je prikazao najnoviju kolekciju kojom je zatvorio Nedelju visoke mode u Rimu.

Njegovo ime postalo je jedan od sinonima za modnu industriju, a Renato Balestra dobitnik je svih međunarodnih priznanja u svetu mode.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading