Strahuje da joj smrt kuca na vrata: Zbog užasne bolesti morala je da povadi organe, a tek onda je usledila borba

Tatjana Badarević Vesti 03.10.2024 13:28 0

Kristina Eplgejt je imala 36 godina kada je zbog bolesti odstranila obe dojke

Kristina

Profimedia

 

Gledaoci su Kristinu Eplgejt (52) zavoleli kao Keli Bandi u seriji "Bračne vode", a na vrhuncu karijere saznala je da ima rak dojke. Imala je 36 godina i skrivala je dijagnozu od svih, a odstranila je i obe dojke. 

Rak je otkriven u ranoj fazi pa su šanse za ozdravljenje bile velike. Upravo zbog toga često podstiče žene da odlaze na mamografske preglede i pre nego što napune 40. S obzirom na to da se plašila da će rak napasti i druge organe, preventivno je odstranila jajnike i matericu.

"Istina, prošlo je puno godina, ali nikad ne zaboravljaš kroz šta si prošla. Sve izgleda drugačije i svaki put kad pogledaš svoje telo, setiš se", rekla je svojevremeno.

 

 

Glumici je velika podrška u svemu bio njen suprug, basista Marin Lenobl, za kojeg se udala 2013. i s kojim je dobila ćerku Sejdi (13). Posvetila se porodici, a onda joj je 2020., u jeku pandemije dijagnostikovana još jedna bolest. Ovaj put je bila reč o multipla sklerozi. 

"Pozdrav, prijatelji. Pre nekoliko meseci dijagnostikovana mi je multipla skleroza. Bilo je to čudno putovanje. No, podržavaju me ljudi koje poznajem i koji boluju od iste bolesti. Težak je to put. No kao što svi znamo, put ide dalje", napisala je. U vreme kada je saznala za MS, i dalje je glumila i priznala je da joj je bilo teško da hoda bez štapa tokom snimanja poslednje sezone serije "Mrtav za mene."

 

 

U podkastu "Armchair Expert with Dax Shepard" pre mesec dana otkrila je da je primila još jednu groznu vest. Saznala je da ima 30 lezija na mozgu.

"Najveća mi je iza desnog oka, pa me desno oko jako boli", rekla je. Vid joj, kaže, nije oštećen. Raduje je napredak medicine i to što se obolelima od multiple pomaže da duže žive, ali ipak nije sigurna hoće li biti tu još dugo.

"To je strašna stvar kod multiple skleroze - nema kraja. Tako sam ljuta zbog toga, ne možeš to pobediti", rekla je.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading