,,Bio je presrećan": Sin princa Vilijama i Kejt Midlton sam leteo avionom, slavni roditelji su bili ponosni na ovaj trenutak

Vesti 13.09.2024 12:33 0

Njegovi roditelji su posmatrali trenutak kada je Džordž uz pomoć instruktora uzleteo sa zemlje

Princ Džordž

Profimedia

Dok se mnogi 11-godišnjaci bave stvarima poput algebre i geometrije, princ Džordž radi nešto drugo. 

Sin princa Vilijama i princeze Ketrin je bio na svom prvom času letenja, kada je istovremeno postao najmlađi član kraljevske porodice koji je započeo svoju karijeru na nebu. Džordž je proveo poslednji dan svog letnjeg raspusta u ,,White Waltham Airfield"-u blizu Mejdenheda u Berkširu, gde je imao instrukcije letenja dok su ga ponosni roditelji posmatrali iz obližnje kuće kluba.

Izvor je izjavio za Mirror: ,,Bio je oduševljen. Počeo je na vreme. Kraljevska porodica je ponosna na tradiciju letenja i izgleda kao da je došao red na Džordža. Njegovi roditelji su posmatrali trenutak kada je Džordž uz pomoć instruktora uzleteo sa zemlje. Bio je presrećan."

Kako piše The Sun, princ Filip je takođe trenirao u ,,White Waltham Airfield"-u, u novembru 1952. godine kada je imao 31-u godinu. Vilijam i njegov brat, princ Hari, takođe imaju iskustva sa pilotiranjem, ali su obojica počeli da treniraju kada su se prijavili u vojsku.

Vilijam je počeo sa 27 godina, kada je započeo intenzivan program obuke u Kraljevskom vazduhoplovstvu. Hari je imao sličnu obuku i postao je tobdžija tokom turneje po Avganistanu. Kralj Čarls je takođe bio član RAF-a, kao i princ Endrju, koji je upravljao helikopterima u Foklandskom ratu. Sa takvim pedigreom, čini se da je Džordž na putu da se pridruži članovima svoje porodice.

Drugi posmatrač je dodao da je „verovatno bilo 30 ili 40 ljudi u kući kluba. Ketrin i Vilijam su gledali kako Džordž poleće. Ali su bili opušteni. Svo troje su bili prilično opušteni u kući kluba“.

Vilijam je ranije ove nedelje, tokom posete sedištu vazdušne hitne pomoći Velsa u Laneliju, izrazio interesovanje da ponovo leti, rekavši: „Voleo bih da ponovo letim, mogao bih da volontiram jednog vikenda kako bih se vratio. 

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading