Eksperiment sa 2 čaše spasava decu: Naučite ih kako da se čuvaju kada niste pored njih, svaka sekunda je važna!

Vesti 20.02.2024 14:13 0

Jedna majka je kroz jednostavan eksperiment svom sinu objasnila zašto ne sme da pije lek koji nije njegov

dete

Printscreen/Facebook/Lessons Learned In Life

Deca su najveće blago svakog roditelja, i kao takvi zahtevaju posebnu pažnju i zaštitu. Od malena im je potrebno usaditi određene mere opreza kako bi znali da se sami zaštite od opasnosti.

Dobar deo detinjstva roditelji sami rade na zaštiti svoje dece, ali kada ona porastu i kada roditelji nisu u okolini očekuje se da znaju kako da sami brinu o sebi.

dečak

Shutterstock

 

Važan deo zaštite jeste zaštita svog tela. Deca moraju da znaju šta je hrana i piće, a šta otrov kako ne bi došli u iskušenje da probaju namirnice koje nisu namenjene za konzumaciju.

Učenje kroz primer

Kako deca bolje primaju informacije kroz vizuelni primer, u odnosu na verbalne savete roditelja, jedna majka je kroz jednostavan eksperiment svom sinu objasnila zašto ne sme da pije lek koji nije njegov.

Ona je pred njim stavila dve čaše- jednu je napunila vodom, a drugu sirćetom. Rekla mu je da te dve čaše predstavljaju dvoje ljudi.

 

 

- Hajde da se pravimo da je ovo mama, a ovo Nejtan, rekla je pokazujući na čaše.

Potom je u čašu sa vodom (maminu čašu) sipala malo sode bikarbone, a nakon toga je sodu bikarbonu sipala i u čašu sa sirćetom (Nejtanovu čašu). Čaša sa sirćetom je počela da bubri zbog balončića koji su se stvorili, dok je čaša sa vodom bila mirna.

Nejtanova majka je na ovaj načim pokazala šta može da se desi kada se uzme tuđi lek. Istakla je da lek može da izazove bol u stomaku i posavetovala sina da nikada ne uzima lek koji nije njegov. On je odmah shvatio poentu i obećao da će je poslušati.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading