Dete sa 2 vrha na glavi čeka posebna sudbina: Stara verovanja otkrivaju značenje ovog retkog simbola, saznajte o čemu se radi

Vesti 17.02.2024 17:33 0

U Rusiji postoji verovanje da su deca rođena sa dve krune ,,srećni prosjaci"

dete

Printscreen/TikTok/milica_aleksov2

Verovanja u našem narodu je mnogo, pogotovo kada su u pitanju naša deca, što ima smisla jer se deca čuvaju kao malo vode na dlanu. Oni se čuvaju, maze, paze...

Njima se uvek želi sve najbolje. Roditelji imaju velike planove za svoju decu, i iz tih želja proizilaze razna predviđanja koja se oslanjaju na drevne mudrosti.

dete

Shutterstock

 
Šta znači kada dete ima dva vrha na glavi?

Jedna od njih je i verovanje vezano za dete koje je rođeno sa dva vrha, iliti dve krune na glavi. Ovo verovanje se bazira na bračnu sudbinu deteta.

 

@milica_aleksov2

znam da imaju razna “verovanja” za to, a ja to ništa ne znam, ali mi zanimljivo da čujem 😂 ♬ original sound - Milica Aleksov

 

U stara vremena verovalo se da će se dete rođeno sa dve krune na glavi venčati dva puta, dok je u savremeno vreme skoro potpuno izgubilo relevantnost. To se desilo zbog naših ubrzanih života i lakih ulazaka u brakove i izlazaka iz istih.

Alternativno verovanje

Sada se uglavnom veruje da ovakva deca imaju razvijenu stranu mozga na kojoj se nalazi veći vrh. Ako je na levoj, onda leva dominira i obrnuto. Ipak, obe hemisfere mozga su aktivne, te se veruje da su deca rođena sa dve krune na glavi u prednosti jer imaju i kreativno i logičko razmišljanje

Posebne sposobnosti

Za ovu decu se na severu zemlje takođe veruje da su mu božanske sile podarile neprocenjiv dar i da ga one stalno posmatraju i daju mu savete. Ove sile su ga obeležile za vekove vekova. Veruje se da decu sa dve krune prati sreća u životu.

dete

Shutterstock

 

Deca rođena sa anđeoskim znakom su izuzetno maštovita, kreativna i imaju izoštrenu intuiciju. Često znaju šta će se desiti pre nego što se zaista desi. Ona imaju natprirodne sposobnosti i uvek imaju sreće.

Mali lukavci

U Rusiji postoji verovanje da su deca rođena sa dve krune ,,srećni prosjaci". Do duše ne veruju svi u legitimitet tog verovanja. Mnogi veruju da su ova deca mali lukavci, te da se vešto i lako izvlače iz teških situacija. Ona znaju kako da iskoriste i najgoru situaciju kako bi dobili ono što žele. 

Ovakva deca su velika glavobolja svojih majki. One brinu jer veruju da će u budućnosti postati lažovi i da će im to doneti katastrofalnu nesreću. Zbog toga ih ne ispuštaju iz vida, obraćajući posebnu pažnju na njihovo vaspitanje.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading