"Ovo je genijalna ideja!": Mama naplaćuje stanarinu sinovima i ima dobar razlog za to

Olja Jelić Vesti 13.02.2024 19:05 0

Samanta Bird postala je viralna na TikToku nakon što je objavila video u kom objašnjava zašto od svojih malih sinova traži da plaćaju stanarinu, hranu i režije.

Samanta Bird sa sinovima

Printscreen/TikTok

Samanta Bird postala je viralna na TikToku nakon što je objavila video u kom objašnjava zašto od svojih malih sinova traži da plaćaju stanarinu, hranu i režije. Video je objavila pre tri dana, a već je pogledan više od četiri miliona puta.

U snimku Samanta ističe da iza ove odluke postoji dobar razlog: ona i suprug žele sinove da nauče važnosti novca. Svake nedelje njeni sinovi,koji imaju šest, sedam i devet godina, dobiju šest dolara u džeparcu. Potom ona i suprug na početku svakog meseca traže od sinova da "plate" jedan dolar za stanarinu, jedan za režije i jedan za namirnice, a preostali novac troše kako oni požele.

 

@samanthabirdshiloh We increased the boys allowance to accommodate them paying “mock” bills. I want them to have a sense of responsibility and learn how to manage expenses in a safe environment now! #budgeting #finacialfreedom #parenting #kidstiktok #kidsoftiktok #kidspersonalfinance #financetiktok #moneytips #debtpayoff #debtfree #debtfreejourney #debtfreecommunity #investingforkids #investing #personalfinancetips #moneymindset #moneymanifestation ♬ original sound - Samantha Bird

 

 

Kako bi mogli da prate svoje troškove, Samanta je napravila tablicu u kojoj upisuju koliko su novca i na što su ga potrošili kako bi o troškovima novca i računima naučili u sigurnom okruženju.

Ovaj je viralni video izazvao pravu raspravu u komentarima. Neki smatraju da je ideja genijalna, dok drugi ne vide ništa dobro u ovakvoj metodi vaspitanja.

"Prvo sam pomislila da je ovo totalno ludo, ali kad sam pogledala video, mislim da je super ideja", "Nema nikakve potrebe za ovim. Škola će ih podučiti svemu što trebaju da znaju o raspolaganju novcem", "Mislim da su premladi za ovo. Nauči ćete ih da budu previše fokusirani na novac i anksiozni kad ga neće imati", "Volela bih da je mojim roditeljima bilo ovoliko stalo da me nauče raspolaganju novcem", "Odlična mi je ova ideja", neki su od komentara ispod videa. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading