Svekrva tražila pare za spremanje božićne trpeze: Revoltiran sin odbio, prekinuo kontakt sa majkom, ko je u pravu?

Olja Jelić Vesti 12.12.2023 18:43 0

Bliže se praznici, porodična okupljanja, zajednički ručkovi. Druženje sa najmilijima svakako je najvažniji deo praznika, ali neće smetati ni bogata trpeza. Postavlja se pitanje ko bi taj pun sto trebao da plati?

Božićni ručak

Shutterstock

Bliže se praznici, porodična okupljanja, zajednički ručkovi. Druženje sa najmilijima svakako je najvažniji deo praznika, ali neće smetati ni bogata trpeza. Postavlja se pitanje ko bi taj pun sto trebao da plati? Nedavna objava na portalu Mumsnet podstakla je upravo takvu raspravu.

Naime, javila se jedna mlada majka koja je rekla kako su ona i njena porodica pozvani na božićni ručak kod muževe majke te da je gospođa svekrva odlučila svakom gostu da naplati 20 evra za ručak.

“Na ručku će biti dosta ljudi i rekla je da želi obrok za pamćenje. Mom mužu se ta ideja ne sviđa pa mi je predložio da praznike provedemo kod mojih roditelja. Iako mi je ideja plaćanja božićnog ručka neobična, ne mogu reći da ne razumem svekrvu koja je u penziji i nije joj lako financsrati ručak za tako puno ljudi”, napisala je Stejsi.

Božićni ručak

Shutterstock

 

Njena je objava pokrenula čitavu raspravu. “Praznici nisu samo hrana, pokloni i novac. Važno je druženje”, rekao je jedan komentator. “Druženje je svakako najbitnije, no kakvi bi to praznici bili bez punog stola. A puni sto košta”, rekla je druga komentatorica.

“Možda su se mogli dogovoriti da svako donese nešto od hrane. Na taj način trošak neće pasti na leđa jedne penzionerke, a izbegao bi se razgovor o novcu”, predložila je kompromisno rešenje treća komentatorka.

“Kada izračunam koliko nas Božić košta, rekla bih da bi to bila pristojna cena. Obično imamo porodicu koja dolazi izdaleka i ostaje nedelju dana tokom Božića. Uopšte ne mislim da je bezobrazno zatražiti finansijski doprinos”, stoji u još jednom komentaru, ali komentatorka priznaje da se to nije usudila da to učini.

“Iskreno, čini se da je svekrvi dozlogrdilo da svake godine bude jedina koja organizuje i kuva božićnu večeru. Jeste li li mužu rekli da se i on uključi i pomogne majci? Da pripremi neko jelo? Ili je sve ostavljeno njoj? Ako četiri odrasle osobe plaćaju po 20 evra, to je ukupno samo 80 evra pa nije baš da njegova majka traži bogatstvo i očekuje da podmirite sve troškove”, zaključak je još jedne komentatorke.

A vi? Kako finansijski podnosite praznično okupljanje porodice?

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading