Veče pred Aranđelovdan obavezno morate da uradite jednu stvar: Tako ćete u život prizvati sreću i blagostanje

Jelena Vukelić Vesti 20.11.2023 18:21 0

Aranđelovdan je praznik, koji je u crkvenom kalendaru upisan crvenim slovom i uvek se obeležava 21. novembra, spomen je na jednog od anđela koji su se, prema predanju, sa vojskom svih anđela suprotstavili silama zla.

Slava

Shutterstock

Sveti arhangel Mihailo, simbol borbe protiv zla i sila nebeska koja prihvata duše umrlih mereći im dobra i zla dela, slika se na ikonama i freskama kao nebeski ratnik u vojničkoj opremi, sa mačem, kopljem i zlim duhom koji, okovan lancima, leži pod njegovim nogama.

Danas pokušajte da izbegnete neprijatne susrete, svađe i mesta koja ne volite. Tražite da vas zaštiti od zlih ljudi, negativne energije, i da nam podari mir i snagu.

Na sam dan praznika obavezno idite u crkvu i zapalite sveću. Molite se svom anđelu i zatražite od njega da vam ispuni vašu najdublju i najvažniju želju. Otvorite dušu i srce, delite radosti i tugu i na kraju se zahvalite.

Na Aranđelovdan treba širiti dobre misli, a jednu jedinu stvar koju ne smete da uradite jeste da siromašne i nemoćne terate od sebe. To će anđeo, koji je stalno uz vernike, kazniti.

Jedno narodno verovanje kaže da se prema vremenskim uslovima na ovaj dan može odrediti kakva će biti godina. U nekim krajevima Srbije, ovaj anđeo se slavi i kao zaštitnik stočara, jer se vjeruje da samo on može oterati vukove.

Da li će Aranđelovdan biti proslavljen uz posnu ili mrsnu trpezu, zavisi od toga na koji dan pada. Ako pada u sredu ili petak, onda treba da bude posna.

Komentari (0)
Loading