Nemojte da se OBRUKATE: Ova pravila važe za svakog GOSTA na slavi, svaki pravi SRBIN ih poštuje

K.Ć Vesti 20.12.2021 21:40 0

Kada se spremate za slavu, kao poklon domaćinu nosite uobičajne stvari, kao što su kafa, čokolada i vino, čaše, šolje za kafu...

Nemojte da se OBRUKATE: Ova pravila važe za svakog GOSTA na slavi, svaki pravi SRBIN ih poštuje

Shutterstock

Tadicionalno, na slavu se nikada ne nose skupoceni pokloni. Po pravilu ide kafa, šećer u kocki i alkoholno piće, bitno je da se ne preteruje, to nije svadba.

Kada ste spremili poklon, sada je na red došla odeća. Nikada se ne oblači nešto napadno, odeća mora da bude primerena, umerena i bez jarkih boja.

Ako vam je domaćin rekao u koje vreme da dođete, nastojte da budete tačni. Ako ne možete da dođete na vreme, obavezno se javite domaćinu i recite mu da vas ne čeka jer on ima dužnost da posluži ostale goste i da polomi slavski kolač.

Kada dođete, čestitajte slavu sa “Srećna slava” i to redom domaćinu, domaćici i deci. Možete dodati još nešto, ali se trudite da ne budete preopširni.

Pozdravite ostale goste, ako je manji skup rukujte se sa svakim posebno, ako je veći neka to može bude grupni pozdrav.

Budite veseli, duhoviti, držite se pozitivnih tema i koje čašice alkohola, ali kontrolisano. Nije u redu ni da gost pije samo vodu celo veče, jer to može da uvredi domaćina. Ne započinjite teške teme o teoriji zavere, dnevnoj politici ili crnoj hronici.

Kada dođe vreme da idete, pozdravite ostale goste, domaćinu i domaćici se zahvalite na gostoprimstvu. Na vratima možete kratko da popričate, ali imajte na umu ostatak gostiju čeka.

Komentari (0)
Loading