Posle kog sastanka uleteti u krevet? Jedna žena kaže: „Više ne spavam s muškarcem sve dok ne potroši na izlaske sa mnom ovu cifru!“

Vesti 05.11.2023 20:38 0

Koliko čekati do prvog intimnog odnosa sa novim partnerom, najčešće je pitanje koje muči žene. Teško je dati pravi odgovor, ali je australijska spisateljica otkrila svoje pravilo koje preporučuje svim ženama

zaljubljeni par

Shutterstock

- Pitanje staro kao vreme, a žene se loše osećaju ako se muškarac posle intimnog odnosa ne javi. Zato nemojte prerano uskakati u krevet - upozorava Džejn Hoking, australijska spisateljica i stručnjak za veze.

- Iskreno mislim da nema ništa brutalnije od ignorisanja posle seksa. Ponižavajuće je. Kada sam čula potpuno novu teoriju o tome koliko dugo treba da čekate pre prvog intimnog odnosa sa muškarcem sa kojim ste počeli da izlazite, bila sam oduševljena - kaže ona.

Otkrila je kada je slušala odličan podkast dok je putovala.

– Pričalo se šta ne treba tolerisati kada je zabavljanje u pitanju i voditeljka je slučajno napomenula da je njena prijateljica odlučila da ne spava sa momkom dok ne potroši najmanje 1.800 evra na sastanke sa njom. Odluku više ne zasnivamo na vremenu, odnosno na 3 do 5 izlaska, sada je baziramo na novcu. Tačnije, na 1.800 evra! – ističe Džejn.

Slušajući diskusiju, u početku se osećala pomalo besno.

- Trošenje toliko novca na izlaske pre ulaska u vezu delovalo je malo ekstremno, u početku. Onda sam pustila misli da mi odlutaju do nekoliko muškaraca sa kojima sam uskočila u krevet nakon tri do pet sastanka i pomislila sam: Pa, da živim po toj teoriji, verovatno bih mogla da izbegnem nekoliko grešaka.

Prvi razlog zašto joj se ovo novo pravilo sve više dopada je taj što ako je momak spreman da ide na dovoljno sastanaka i da potroši toliko, postoji velika šansa da mu se zaista sviđaš.

- Mislim, ako libido može da izdrži toliko, onda momak vredi - istakla je Džejn.

Drugi, i po njenom mišljenju, najvažniji razlog što joj se dopada ovo pravilo, jeste to što možete da provedete toliko vremena zajedno bez golotinje, što bi vam zapravo moglo pomoći da rano uklonite sve probleme.

- Na primer, prošle godine sam izašla na nekoliko sastanaka sa jednim momkom i osećala se prijatno zbog odluke da spavam sa njim posle tri izlaska. Međutim, na četvrtom sastanku otkrila sam da mu i dalje mamu pere veša. Ne mogu da se viđam sa takvim detinjastim muškarcem – priča spisateljica.

Da je čekala da dođu do granice od 1.800 evra, sve bi to, smatra ona, mnogo ranije i mogla bi da ga ostavi bez osećaja krivice.

– Možda, ako hoćemo da budemo malo manje plitki, možemo odluku, umesto na novcu, da baziramo na kontrolnoj listi. Ta lista bi trebalo da sadrži stvari poput onoga što rade, kako zarađuju za život, da li obavljaju osnovne obaveze odrasle osobe, kao što su iznošenje smeća, pranje veša, da li mogu da skuvaju osnovni obrok, gde žive, koliko su dugo slobodni, zašto su raskinuli poseldnju vezu, kakav je njihov stav o kontracepciji, da li se osećate bezbedno u njihovoj blizini, da li ste ubeđeni da će vas kontaktirati sledećeg jutra... - predlaže stručnjak za veze i dodaje da ako možete da odgovorite na sve gore navedeno, onda preskočite stavku o novcu i slobodno mu se prepustite. Razmislite o svim greškama koje biste mogli da izbegnete da ste uradili samo malo više istraživanja.

Komentari (0)
Loading