Koja je tajna srećnih parova? Rade ovih šest malih stvari koje mnogo utiču na vezu, pa odmah počnite i vi!

Vesti 29.09.2023 08:32 0

Postoji šest malih stvari koje srećni parovi rade i koje možete lako da uvedete u svoju postojeću dnevnu rutinu.

ljubavni odnosi

Shutterstock

Prema psihoterapeutkinji Kristini Viro, neke stvari mogu izgledati male, ali zapravo imaju ogroman uticaj na vezu. Konkretno, ona kaže da srećni parovi rade šest malih stvari. A sjajna stvar kod ovih radnji je što ih lako možete uklopiti u postojeću dnevnu rutinu.

1. Stvorite trenutke bliskosti

Prva mala stvar koju srećni parovi rade je stvaranje mikro trenutaka u vezi. Kao što termin mikro sugeriše, ovo su male stvari zbog kojih se vaš partner oseća lepo. „To bi mogao da bude poljubac za dobro jutro ili zagrljaj pre nego što ode na posao“, kaže Viro. Iako ove radnje mogu izgledati beznačajne, vi aktivno birate da ih uradite, a to znači da razmišljate o drugoj osobi.

2. Pitajte jedno drugo kako vam je prošao dan

Zaista je lako zaboraviti da pitate jedno drugo o vašem danu kada se izgubite u užurbanosti života, objašnjava Viro. Dakle, svesni napor da pitate kako je prošao dan vašeg partnera može mnogo značiti. Zajedno sedite sto i razgovarajte o dnevnim događajima. Ako ne živite sa partnerom, ovo je odličan način da ga upoznate sa stvarima koje vam nedostaju kada niste zajedno.

ljubavni odnosi

Shutterstock

 

3. Budite aktivni slušalac

Biti aktivni slušalac ide ruku pod ruku sa razgovorom. Kada razgovarate, bilo da je reč o nečemu velikom ili malom, obratite pažnju na partnera, postavljajte pitanja i ne gledajte telefon dok razgovara sa vama. Aktivno slušanje takođe uključuje prepoznavanje osećanja - kada je partner loše raspoložen ili pokazivanje iskrenog interesovanja za ono što govori.

4. Poklanjajte jedno drugom pažnju

Srećni parovi daju jedno drugom pažnju punu ljubavi i fizički dodir van spavaće sobe. Stvari poput držanja za ruke ili igranja kosom su laki načini da se pokaže ljubav. Fizički dodir je uobičajen jezik ljubavi, a čak i najmanji dodiri mogu imati veliki uticaj. Takođe mogu da prenesu poruku da vas partner stalno privlači, ne samo tokom intimnih trenutaka.

5. Pokažite zahvalnost

Zahvalnost vašem partneru za stvari poput pražnjenja mašine za sudove ili dovoženja dece iz škole može biti veoma važna. Mnogi ljudi misle da se to podrazumeva ili da njihov partner ne zaslužuje posebnu zahvalnost za stvari koje redovno radi. Međutim, izražavanje zahvalnosti je stvaranje odnosa punog ljubavi, kaže psihoterapeut.

6. Budite velikodušni

Raditi promišljene stvari za svog partnera iz velikodušnosti znači mnogo više od toga da ih radite jer osećate da morate. „Donesite partneru šoljicu kafe ujutru ili mu ostavite ljubavnu poruku“, savetuje Viro.

Komentari (0)
Loading