One su "Naj mame" Srbije: "Naj žena" slavi drugi rođendan, a ovo su majke zbog čijih priča smo se zajedno i smejali i plakali protekle godine

Jelena Vukelić Vesti 28.07.2023 09:15 0

Portal Naj žena danas slavi drugi rođendan. Za ovih 365 dana koji su iza nas objavili smo na stotine inspirativnih priča, ali je serijal "Naj mame Srbije" obeležio godinu za nama

Naj mame

NajŽena/ Ilustracija

Asocijacija mama Srbije i naš portal „Naj žena“ pokrenuli su video serijal „Naj mama“ u kome smo vam predstavili sve žene koje s ponosom mogu da nose ovu titulu. Naše "Naj mame" su superheroji koji i ono nemoguće učine mogućim. One su hrabre, požrtvovane, nežne, posvećene... i potvrđuju da majčina ljubav nema granica. 

Ovo su njihove priče.

Velka Gellić: Sinu Igoru donirala svoj bubreg  "ponovo ga rodila"

Prva u našem serijalu bila je Zvorničanka Velka Gelić, koja je svom sinu Igoru donirala sopstveni bubreg. Igor Gelić (33) njen mlađi sin, bio je zdrav i uspješan momak. Radio je kao vojno lice. Kada se pripremao da ide u mirovnu misiju u Avganistan, uradio je sve pretrage i tada je ustanovljeno da je sa njegovim zdravljem sve u najboljem redu. Da bi posle svih kontrola Igor pao u komu i tada je krenula Velkina borba.

 

 

 

Silvana Veselinović: Prva žena u Srbiji, koja je usvojila dete sa Daunovim sindromom

Silvana Veselinović  je, iako je imala svoje dvoje dece, poželela da usvoji još jedno dete, a želja joj se javila kada joj se sin priključio "Legiji stranaca". U Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine "Zvečanska", prvi put je videla Unu, devojčicu sa Daunovim sindromom. Una je tada imala tri godine. Nije znala da govori, da samostalno sedi, jede... Silvana je posle samo četiri dana uzela kod sebe i postala je njena hraniteljka i započela je proces usvajanja koji je trajao četiri godine. 

 

 

 

Nataša Gasenberger: Majka sedmoro dece, nikada nisu išli zajedno na more ali im sloge i ljubavi ne manjka

Natašu Gasenberger smo izgubili 2. februara 2023 godine, kada je preminula od kancera, ali nju i njenu priču nikada nećemo zaboraviti. Iza sebe je ostavila sedmoro dece kojima je podarila ceo svoj život. 

 

 

 

Sandra Jovanović: Posle 17 godina borbe i 14 vantelesnih oplodnji u rukama drži ćerku Ljubicu

Sandra Jovanović je posle 13 neuspešnih vantelesnih oplodnji uspela u 14. da dobije bebu, ćerku Ljubicu. To ne znači da je njen put bio lak, već i na sve ovo je imala komplikacije u trudnoći. Sa 11 godina je imala perforaciju slepog creva, te joj je doktorka rekla da joj, kada poraste, neće biti lako da dobije bebu. Muž i ona su uradili osnovne testove i tada im je rečeno da je jedina opcija VTO.

 

 

 

Ana Bakal: Sin Mihailo ima cerebralnu paralizu, a zbog njene upornosti, on hoda, priča i trenira karate

Anin sin Mihailo je bio jedna vesela beba, bio je malo krut, nije se okretao, ali su lekari govorili da je samo hipertoničan i da nemaju potrebe da brinu. Međutim, kada je skupljala dokumetnaciju za lečenje u banji, na jednoj listi je ugledala  - „Mihailo Bakal G80 – Cerebralna paraliza“.

 

 

 

Kristina Grbović: Umro joj je muž, posle dva meseca je ostala u kolicima, ali nikada nije odustala od života i svoje ćerke

Kristina Grbović je u kratkom vremenskom periodu izgubila supruga, a samo dva meseca posle toga imala je saobraćajnu nezgodu i ostala u kolicima. Međutim, za nju ne postoje prepreke.

 

 

 

Jovana Šišić: Majka petoro dece i uspešna preduzetnica

Jovana Šišić je rodila petoro dece, ćerke: Anu, Sofiju i Ninu i blizance, dečake Mihaila i Stefana. Kao majci petoro dece život joj je prirodno nametnuo mnogobrojne obaveze, ali ona nikada nije odustala od ideje da poslovni uspesi mogu da se nižu i onda kada vas mnogi vide i doživljavaju isključivo kao domaćicu i ženu čija je jedina okupacija briga o porodici.

 

 

 

Branka Vasiljević: Sahranila je sina Stefana (21), a onda je spasila tri života

Branka Stefanović u saobraćajnoj nesreći izgubila je sina Stefana, mesec dana je bio u komi.  Uprkos velikim naporima lekara, posle mesec dana mu je konstatovana moždana smrt, a ona je rešila da ispoštuje njegovu želju i donira njegove organe i tako spasi još tri života.

 

 

Komentari (0)
Loading