Nataša je ostavila BEBU staru pet dana kući, pa požurila u IZLAZAK: "Jedva sam čekala da se zabavim"

Vesti 28.04.2023 11:29 0

Nataša kaže da je posle trudnoće i porođaja jedva čekala da izađe i zabavi se

Nataša je ostavila BEBU staru pet dana kući, pa požurila u IZLAZAK: "Jedva sam čekala da se zabavim"

Printscreen/Instagram

Mnoge mame se često pitaju kada je u redu i prikladno da ostave svoju bebu sa nekim drugim prvi put nakon porođaja. Da li uopšte postoji period koji bi se smatrao prikladnim?

Jedna mama ima svoje mišljenje o tome. Naime, majka dvoje dece Nataša Harding (48) otkrila je da je svoju ćerku Leksi, koja sada ima devet godina, ostavila sa dadiljom kada je imala samo pet dana, piše The Sun.


„Kada sam rodila svoju drugu bebu, Leksi, znala sam šta da očekujem jer sam to već jednom prošla sa svojim sinom Zakom pre sedam godina. „Možda zvuči malo grubo, ali jedva sam čekao da imam nekoliko sati za sebe, verovatno zato što sam znao da život sa dvoje dece neće biti lak i morao sam da nađem vreme za sebe kad god sam mogao. Dakle, kada je imala pet dana, moj muž Pol (52) i ja smo otišli ​​u lokalni pab sa prijateljima, ostavljajući Leksi sa dadiljom kojoj smo verovali. Imala sam veliku sreću da sam imala lak porođaj, koji je trajao samo 51 minut, tako da sam se fizički osećala prilično dobro“, rekla je Nataša.

 


Kako kaže, taj datum su planirali mnogo ranije, a posle devet meseci trudnoće i porođaja, Nataša je jedva čekala da izađe i zabavi se. „Pab je bio preko puta i znao sam da mogu da stignem kući za nekoliko sekundi ako moram. Kada smo ušli, naši prijatelji su bili oduševljeni što su nas videli. Bilo je tako lepo ponovo biti ja i smejati se ne fokusirajući se na pelene i hranjenje. Rađanje je težak posao i odmah se malo izgubiš. Pošto mi je bila drugo dete, osećala sam da imam kontrolu, znala sam šta radim i da će ona biti dobro“, dodala je ona. Tvrdi da je dojila, ali je od prvog dana koristila pumpu kako bi mogla da zamrzne mleko da ga hrani na flašicu onome ko se brine o njoj. Od tada ju je ostavljala tri puta nedeljno, bilo kod oca ili kod dadilje, kako bi mogla sama da radi ili obavlja poslove. „To je značilo da mogu da vežbam da se osećam dobro i da se oslobodim stresa, tako da kada sam kod kuće, mogao sam da se fokusiram na nju. Verujem da me vreme učinilo boljim roditeljem. Svakoga ko bi kritikovao moje odluke, pitala bih: Zašto žene treba da ostanu kod kuće sa bebom? Jednako je važno da očevi imaju vremena da se povežu sa svojom bebom. Uživala sam da vidim svoju decu nakon odmora od njih“, kaže ona.

 

 

 

 


Takođe, ona i njen suprug Pol redovno provode vreme sami bez dece, što im je posebno važno. Kada je stariji sin imao četiri meseca, otišli ​​su na kratak odmor. „Sećam se da sam se odvezla nakon što sam ostavila Zaka ​​kod njegove bake i dede i osećala se slobodno. Ne mogu da zamislim da ne radim ili da se ne viđam redovno sa prijateljima. Iako mnogo volim Zaka ​​i Leksi, nikada nisam bila nervozna majka koja mora da bude sa njima sve vreme. Moj moto je oduvek bio: „Sve će biti u redu". Išla sam na putovanje sa drugaricama u Tursku na četiri noći kada je Leksi imala pet meseci i bilo je divno. Uvek mi je bilo potrebno mnogo nezavisnosti i nikada nisam želela da budem definisana kao neko ko samo ima decu. Zak sada ima 16, a Leksi devet godina, i oboje su neverovatno nezavisni", rekla je Nataša.

 

 

Nataša veruje da sve žene treba da rade ono što im odgovara i nikada ne bi osuđivala mamu koja ostaje kod kuće, ali očekuje i da nju niko ne osuđuje. „Tako je lako zaboraviti svoju drugu polovinu nakon što se deca pojave. Smatram da se Pol i ja više svađamo kada smo nas četvoro i smatram da je mnogo opuštajuće kada smo sami. Žene ne bi trebalo da se osećaju pod pritiskom da izađu ili napuste svoje dete ako nisu spremne. Ključ je dobra briga o deci, bilo da se radi o prijateljima ili članovima porodice, dadilji ili vrtiću. Ako ne možete da verujete osobi kojoj ostavljate dete, nećete moći da se opustite. Ako vam se u početku čini da je previše da ostavite svog mališana na ceo dan ili noć, učinite to na sat vremena kako biste sami mogli da prošetate ili da odete do supermarketa. Pustite krivicu. I mame imaju pravo da budu srećne i ispunjene“, zaključila je ona.

BONUS VIDEO

 


 

 

 

Komentari (0)
Loading