Nakon što su mu "DRUGARI" iz razreda napravili MIM, dečak (11) završio u BOLNICI

Vesti 27.03.2023 09:00 0

Deca mogu biti zaista okrutna jedni prema drugima

ŠKOLA

Shutterstock

Maltretiranje od strane vršnjaka često dovede do haosa. Jednu takvu situaciju opisuje „Gazeta Viborcza”. Prema saznanjima novinara, jedanaestogodišnji dečak završio je u psihijatrijskoj bolnici jer su mu deca iz razreda napravila ... mim na internetu.

Jedanaestogodišnji učenik jedne od osnovnih škola u Torunju (Poljska) doživeo je pravu noćnu moru.

Kako prenosi "Gazeta Viborcza", dečak je postao predmet podsmeha u školi nakon što su njegovi drugari napravili mem o njegovoj slici na internetu. Kao rezultat toga, 11-godišnjak je završio u psihijatrijskoj bolnici.

Dečakova priča je pokrenula stanovnike Torunja i društvene aktiviste koji se bore od pandemije da deca imaju psihologa u školama u Torunju, prenosi „Gazeta Viborcza”.

- „Smešni mimovi“, uvredljivi, ponižavajući, FB grupe usmereni na zadirkivanje i maltretiranje, sve su češći fenomen koji se javlja u školama, čak i najboljima. Anonimnost, želja za sticanje lajkova, a ponekad i obična nepromišljenost dovode do toga da žrtve pate u tišini, a na kraju ne mogu da izdrže. Ponekad može imati tragičan kraj. Odrasli moraju biti na oprezu - ocenjuje Margareta Skerska-Roman, odbornica Građanske koalicije u intervjuu za „Gazeta Viborcza”.

U poslednje vreme mediji su prepuni jezivih priča koje pokazuju razmere nasilja među mladima. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading