UZNEMIRUJUĆI snimak iživljavanja nad maloletnicom: Devojčice MALTRETIRALE satima vršnjakinju, palile joj KOSU i ŠAMARALE!

Vesti 22.03.2023 19:30 2

Jezivi snimak vršnjačkog nasilja koji se sada pojavio se na društvenim mrežama.

UZNEMIRUJUĆI snimak iživljavanja nad maloletnicom: Devojčice MALTRETIRALE satima vršnjakinju, palile joj KOSU i ŠAMARALE!

Printscreen/Facebook

Bilo da ste roditelj ili ne, vršnjačko nasilje je nešto što mora svakoga da interesuje. Postao je ozbiljan problem našeg društva jer je danas toliko učestalo a čini se da boljitka nema. 

Sada se pojavio jedan veoma uznemirujuć snimak, gde je 13-godišnju devojčicu napalo je nekoliko osumnjičenih maloletnih devojčica starosti od 14 do 17 godina u Hajdu (Šlezvig-Holštajn) u Nemačkoj. 

Devojčicu su vršnjakinje tukle, a onda joj palile kosu i gasile cigarete o lice. Devojčica je molila da je ostave na miru, ali kako se vidi na snimku, nasilnice nisu prestajale sa maltretiranjem.

Grupa devojaka napala je svoju vršnjakinju iz još uvek nepoznatih razloga.  Na snimku se vidi i kako devojčica na kraju sedi na trotoaru u crvenoj majici, dok se maltretiranje nastavlja. 

Nasilnice su joj uzele jaknu, džemper i naočare. Posle toga su je pljuvale, šamarale satima

Vršnjačko nasilje je  ogroman problem, koji se treba mnogo ozbiljnije posmatrati, jer ovo nije obična dečija svađa i igra. Ovakve situacije ostvaljaju posledice i ozbilje traume kod date žrtve. 

UPOZORENJE, uznemirujuć snimak: 

 

 

Ovo su samo neki od primera skorijih slučeva VRŠNJAČKOG NASILJA u Srbiji:

 

  • Mehmeda (14) su brutalno napali pri izlasku iz školske sale u krugu škole "Meša Selimović" dok je sa drugarima pratio utakmicu i naneli mu teške telesne povrede.
  • Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja zabeležen je u Vranju u Ekonomskoj školi kada je Đak  prema zvaničnim informacijama, šutirao učenicu iz ove škole
  • Tri učenika osmog razreda osnovne škole u Subotici napala su vršnjaka na odmoru, koji je zbog zadobijenih povreda ostao bez slezine.
  • Najnoviji slučaj je od pre nedelju dana, kada su dečaka B. D. (12) pretukla su četvorica vršnjaka i nešto starijih učenika OŠ "Rifat Burdžović Tršo" posle nastave, u unapred dogovorenoj tuči. Od udaraca po glavi dečak ima hematom, podlive i modrice.
  •  
  • Pet osoba starosti od 15 do 17 godina, se sumnjiče da su fizički i psihički maltretirali maloletnika, u Vrnjačkoj Banji, te sve  to snimali mobilnim telefonom i objavili na društvenoj mreži.

 

Tragedija koja je Srbiju podigla na noge 10. maja 2011. godine. jeste samoubistvo Alekse Jankovića iz Niša, koji je godinama trpeo psihičko i fizičko nasilje od strane svojih vršnjaka.
UZNEMIRUJUĆI snimak iživljavanja nad maloletnicom: Devojčice MALTRETIRALE satima vršnjakinju, palile joj KOSU i ŠAMARALE!

Printscreen/Youtube

 

 

Imao je potrese mozga, završavao sa longetom. Za osam meseci, tukli su ga osam puta. Vređali, jurili, pretili. Roditelji su uporno tražili pomoć od škole i nadležnih. Nastavnici su ili govorili da će rešiti problem ili su okretali glavu.

Tukli su ga oko škole, u školskom dvorištu, u samoj školi i na kraju su ga tukli i pred nastavnicima. Bio je 10. maj 2011. kada se Aleksa ubio skokom sa trećeg sprata.
 
 

 

 

 

 

 

 

Komentari (2)
Loading
Advokat
23.03.2023 10:39

Užas nad užasima

Advokat
23.03.2023 10:39

Užas nad užasima