Do 5. meseca trudnoća je tekla SAVRŠENO a onda se sve pretvorilo u PAKAO: Dobili su SINA, ali posle devet godina BOL nije nestala

Vesti 05.01.2023 14:15 0

Robin je bila mlada trudnica, kojoj je trudnoća tekla bez komplikacija, ali se jednog dana sve promenilo

Do 5. meseca trudnoća je tekla SAVRŠENO a onda se sve pretvorilo u PAKAO: Dobili su SINA, ali posle devet godina BOL nije nestala

Printscreen/Youtube/betterwithadventure

Dilan i Robin Benson upoznali su se i zaljubili u srednjoj školi. Kada je Robin imala 32 godine, čula je divnu vest da ona i njen muž očekuju dete. Ali bajka se brzo pretvorila u noćnu moru.

U decembru 2013, kada je Robin bila u petom mesecu trudnoće, dobila je jaku glavobolju. Ispostavilo se da je to krvarenje u mozgu koje se onesvestila.

Žena je brzo prebačena u bolnicu, gde je sutradan konstatovana moždana smrt. Međutim, lekari su odlučili da njeno telo održe u životu kako bi bezbedno mogli da isporuče dete.

Dilan je ubrzo dobio poziv iz bolnice i obavestio ga da posle 28 nedelja trudnoće i šest nedelja otkazivanja mozga, telo njegove žene više nije dovoljno stabilno i da su lekari morali da izazovu porođaj.

Pošto je porođaj bio rizičan, otac nije mogao da prisustvuje, ali je nekoliko trenutaka nakon porođaja prvi put mogao da drži sina u naručju. Iver je rođen u subotu uveče, težak manje od 1300 grama.

 

Dilan je želeo da održi telo svoje žene u životu još bar nekoliko sati jer nije želeo da se Ajverov rođendan poklopi sa danom kada je Robin umrla.

U nedelju su lekari isključili mašine koje su održavale telo u životu.

- Pet sati između prvog susreta sa Ajverom i oproštaja sa Robin bilo je najgore u mom životu. Izgubio sam ženu, ali sam dobio veliki dar: postao sam otac mog divnog dečaka - rekao je on.

Bilo je veoma traumatično, ali Dilan je zahvalan svim svojim najmilijima koji su bili uz njega i pomogli mu da prebrodi ovo veliko iskušenje. U bolnici je proveo svaki dan od 28. decembra do 5. maja. Onda je konačno mogao da ode kući sa malim Iverom.

Devet godina kasnije, bol je i dalje tu, ali je i zahvalan. 

- Zahvalan sam bolničkom osoblju koje je omogućilo moje malo čudo. Bila mi je to velika podrška kada sam se opraštao od supruge i pripremao za dolazak sina. Naučili su me kako da ga hranim, perem, menjam pelene... Zahvalan sam i svojoj porodici i prijateljima, celoj zajednici koji su bili uz nas u mislima i molitvama. Nikad se nisam osećao sam - napisao je.


Iako i dalje oseća bol i nedostaje mu voljena supruga, on ostaje jaka podrška svom sinu Iveru i uživa u svakom zajedničkom trenutku. Prema rečima njegovog oca, Iver je sada neverovatno inteligentan, zabavan, brižan, pun ljubavi i ljubazan osmogodišnjak. Dilan mu sve vreme priča o Robin i kako je ona bila divna i snažna žena.

Dilan želi da iskoristi svoje iskustvo da ohrabri druge: "Bez obzira koliko je teško, uvek istrajte. Sve se može poboljšati i možemo se suočiti sa svim izazovima!“

 

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading