Rodila je 44 dece i proglašena je NAJPLODNIJOM ženom: Svi žive u neljudskim uslovima, a kako bi bili siti potrebno im je 25 KILOGRAMA brašna DNEVNO!

Vesti 16.08.2022 17:00 0

Pošto je izgurala 20 trudnoća, ova žena je proglašena je najplodnijom ženom Afrike i rodila je čak 44-ro dece

Rodila je 44 dece i proglašena je NAJPLODNIJOM ženom: Svi žive u neljudskim uslovima, a kako bi bili siti potrebno im je 25 KILOGRAMA brašna DNEVNO!

Printscreen/Youtube

Marijam Nabatanzi, (40) šest puta je rodila blizance, četiri puta trojke i pet puta četvorke, a za svog supruga se udala kada je imala samo 12 godina.

Već sa 13 godina rodila je prvi par blizanaca, a posle poslednjeg porođaja muž ju je napustio ostavljajući je da se brine o njihovih deci.

Već do 23 godine svog život Marijam je imala 25-oro dece tada su joj doktori rekli da je uzrok njenog stanja genetski, i da ona proizvodi više jajnih ćelija u jednom ciklusu što rezultira višestrukim začećem.

 

Iako je Mariam oduvek želela da ima šestoro dece, tokom šeste trudnoće već je imala 18 dece.

Tada je odlučila da se obrati doktorima za pomoć, ali su joj oni objasnili da bi život mogao da joj bude doveden u opasnost ukoliko bi sprečavala začeće ili prekidala trudnoće.

- Kod ovakve hiperovulacije, ukoliko se namnože jajne ćelije, a ne oplode se, može da se uništi reproduktivni sistem - dodao je doktor Ahmed Kikomeko iz Kavempe.

Iako je Mariam pokušala da reši ovaj problem koristeći forme kontracepcije, brzo joj se sve obilo o glavu.

- Pokušala sam da koristim spiralu, ali sam dosta povraćala i bila sam u komi mesec dana - rekla je.

Ova neverovatna plodnost se završila 2016. godine kada se porodila poslednji put jer je pri porođaju doktor zasekao deo materice.

Danas se Marijam bori da obezbedi egzistenciju svojoj porodici u selu u Kabimbiriju nedaleko od Kampale, glavnog grada Ugande, gde njena deca starosti od dve do 23 godine žive u skučenoj sobici.

 

Kako bi prehranila svoju porodicu dnevno joj je potrebno oko 25 kilograma kukuruznog brašna, četiri kilograma šećera i tri pakovanja sapuna za najosnovniju higijenu.

Kako bi zaradila novac Marijam obavlja sve vrste poslova, od frizerskih usluga do sakupljanja i prodaje otpadnog metala. 

- Bog je bio dobar prema meni, nijedan dan nije prošao da smo gladovali - zaključila je.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading