Bračna SAVETNICA otkriva: Na OVO se najčešće žale žene koje su NESREĆNE u braku

Vesti 09.11.2022 23:00 1

Američka bračna savetnica Korin Voeler objasnila je da podela kućnih obaveza, ili nedostatak istih, ponekad može da dovede do problema u braku.

Bračna SAVETNICA otkriva: Na OVO se najčešće žale žene koje su NESREĆNE u braku

Shutterstock

U videu na društvenim mrežama, savetnica je otkrila najčešće pritužbe koje dobija od nesrećnih supruga. Voeler radi kao bračni terapeut, govornik i onlajn edukator, a na svojoj veb stranici objašnjava razliku između "aktivne odgovornosti" i "pasivne odgovornosti".

- Aktivna odgovornost bi bila da tražite stvari koje biste mogli da uradite u kući kao i preuzimanje odgovornosti za ono što treba da se desi u kući - kaže Voeler.

Što se tiče pasivne odgovornosti, ona je opisuje kao potpunu suprotnost aktivnoj odgovornosti. - Pasivna odgovornost bi značila da ste na raspolaganju za pomoć, ali da čekate da vam neko kaže šta da radite - objašnjava ona.

Otkrila je da većina žena priznaje da njihovi muževi često „čekaju da im kažu šta da rade“. Ona naglašava i da većina udatih žena ne želi da kaže svojim muževima šta da rade kada su u pitanju kućni poslovi i briga o deci. Razne žene su podelile svoja iskustva sa svojim muževima.

- - Muž mi kaže da mu napravim spisak i on će uraditi šta treba, kao spisak obaveza za dete. Ali ne samo to, on to neće uraditi ni da napravim spisak – požalila se jedna žena.

Druga je rekla da je ona „aktivna“, dok je njen muž „pasivan“. - Mom mužu uvek treba reći šta i kako. Teško mi je kada se osećam kao da nemam partnera. Onda moram i da ga pohvalim što radi svoj posao – istakla je ona.

 

Komentari (1)
Loading
Bata
10.11.2022 10:55

Čekaju da im se kaže šta da rade da bi izbegli gundjanje zašto su nešto radili i da ne rade to dobro. Ipak, žene su našle novi razlog za raspravu.