Sada je pravo vreme za PROMENU: Evo zašto najmoćnije ŽENE donose svoje BEBE u zgrade PARLAMENTA

Vesti 21.10.2021 13:04 0

Majke širom sveta često se susreću sa problemima u vezi dojenja beba na javnom mestu i čuvanju iste dok su na poslu

Sada je pravo vreme za PROMENU: Evo zašto najmoćnije ŽENE donose svoje BEBE u zgrade PARLAMENTA

Profimedia

Dok neke mame uspevaju da se organizuju i pronađu dadilju koja će čuvati njihovo dete dok su na poslu, druge moraju da "mole" članove bliske i dalje porodice i prijatelje - jer nemaju mogućnost da svoje dete, ma koliko ono bilo malo ili mirno, vode na posao.

Međutim, neke od najuticajnih žena u svetu politike već nekoliko godina unazad pokušavaju da promene sistem i pokažu svetu da žene mogu sve, pa čak i dok su im bebe u naručju!

Prva žena koja je donela svoju bebu u Parlament bila je premijerka Novog Zelanda Džasinda Arden. Ova hrabra mama je povela njenu tromesečnu bebu sa sobom i time pokrenula "trend" koji je počeo da se sve više ističe u Evropi!

Zbog toga je i britanska poslanica, Džo Svinson odlučila da uđe u Donji dom sa sve svojom bebom i odradi svoj posao bez ikakvog problema. Ovim aktom je poručila svima da se nada da će ovaj "znak" pomoći britanskom Parlamentu da zakorači u modernu budućnost.

Zahvaljujući ovim hrabrim liderkama, druge majke na jakim pozicijama su počele da se bore i dovode svoje najmlađe naslednike na posao, to jest u zgradu Parlamenta.

Dok ih neke doje, druge ih drže na stolu ili u naručju i bez ometanja obavljaju svoju dužnost i time dokazuju da majke mogu da rade sve u isto vreme.

Kao na primer senatorka Larisa Vaters koja je za vreme glasanja u maju 2017. godine dojila svoju ćerkicu i držala govor! Dok je u Španiji Karolina Bescansa dobila mnoštvo kritika pošto je 2016 godine učinila isto! A u Keniji je predstavnici žene, Zuleikha Juma, izbačena je iz Narodne skupštine nakon što je u prostoju ušla sa bebom!

U Francuskoj, Licija Ronzuli postala je poznata po tome što je sedela u Evropskom Parlamenru u Strasburgu sa sve ćerkicom Vitorijom i obavljala svoju dužnost.

Međutim, najviše pažnje je privukla švedska evroposlanica Džite Guteland, pošto je 2017. godine povela svog sina sa sobom i time zatražila da se normalnizuje dovođenje dece na posao, ako roditelji nemaju drugu opciju.

Komentari (0)
Loading