Naprave DECU, pa ih ne nauče osnovnim STVARIMA: Ispovest DEVOJKE iz Srbije je ŠAMAR za sve RODITELJE

Vesti 31.03.2023 16:58 0

Živimo u vremenu u kome roditelji masovno plaćaju privatne časove deci i podržavaju ih da idu na mnogobrojne vannastavne aktivnosti

žena

Shutterstock

Uprkos navedenom, ali i činjenici da nam je internet olakšao mnoge aktivnosti, čini se da mladi nikad nisu bili manje sposobni za stvaran život. Tome u prilog ide i iskrena ispovest jedne devojke, koja je na Redditu pokušala da nađe odgovore na mnogobrojna pitanja, ističući da je roditelji nikada nisu naučili da rukuje sa novcem

Naprave DECU, pa ih ne nauče osnovnim STVARIMA: Ispovest DEVOJKE iz Srbije je ŠAMAR za sve RODITELJE

Reddite/Printscreen

 

"Nemam baš najbolje roditelje i uskoro punim 18. Planiram da odem i da se osamostalim što pre moguće da ne bih više morala da ih trpim samo da bih imala krov nad glavom. Problem je što me oni uopšte nisu naučili kako se to treba uraditi. Meni su bankovni računi, iznajmljivanje stana, traženje posla, sve misaone imenice. Završim srednju i šta onda? Ne znam ni šta da guglam jer sam toliko izgubljena. Neko okači oglas za posao, i šta onda? Kako se iznajmljuje stan? Računi? Nemam apsolutno nikog starijeg da pitam...

Naprave DECU, pa ih ne nauče osnovnim STVARIMA: Ispovest DEVOJKE iz Srbije je ŠAMAR za sve RODITELJE

Reddite/Printscreen

 

"Mene jedino što su naučili je kako biti poslušan, ostalo sve moram sam, pa tako i da se istrgnem iz tog poslušnog tj. people pleasing načina razmišljanja. Kad bolje razmislim, bolje da sam završio na cesti od ranijeg doba, bolje bi mi bilo", glasio je komentar jedne osobe.

Iako je pitanje bilo delimično škakljivo stizali su samo komentari podrške, a mnogi članovi društvene mreže Reddit su prokomentarisali da je apsolutno shvataju i da mi uopšte nemamo praksu da od mlade osobe prave funkcionalnog građanina.

"Nemaš još ni 18. Bez uvrede, nemaš pojma ni o čemu. I to je sasvim u redu. Ne znaš šta je banka? Idi, pitaj. Čekaš, slušaš, pišeš, pamtiš. Ili preskočiš korak, pa se setiš onog „ko ne plati na mostu..“, i sve to. Ne poznajem tvoje roditelje, ne mogu da im sudim. Sa svojima sam u tom uzrastu imao minimum razumevanja. Na kraju krajeva, ja nisam bio najbolje dete na svetu, a nisu ni oni najbolji roditelji. Ljudi smo, svi grešimo. Bilo bi dobro da učimo na svojim greškama, ako ne možemo da učimo od drugih. Zato se ne plašite da napravite grešku.

"Našla sam se u istoj situaciji kada mi je mama umrla kada sam imala 19 godina. Previše me je štitila od svega, tako da sam posle njene smrti morala da se suočavam sa raznim situacijama i upuštam se u vode u kojima nikada nisam bila" prokomentarisala je jedna devojka.

Nakon svega se postavlja da li previše štitimo decu ili jednostavno ne razmišljamo o tome da su im pre časova violine neophodni časovi jednostavnog života?
 

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading