PARAZITI koje možete da doneseta sa ODMORA: Posebno se čuvajte ako ste u JEFTINOM SMEŠTAJU, a evo i kako da se zaštitite

Vesti 02.08.2022 17:40 0

Da li znate da kada se vratite sa letovanja, u putnim torbama možete da donesete i nezvane goste, odnosno takozvane parazitske insekte? Ako higijena u smeštaju u kom ste boravili nije najbolja, moguće je da će biti insekata

Komarci

Shutterstock

 

Po njihovim rečima, ove bubice koje se jedva vide golim okom ne samo da mogu da ujedu gosta, već i da s njima „pođu“ kući.

Stenice inače nazivaju „parazitskim“ insektima jer kada se jednom nastane u nameštaju ili garderobi, gotovo je nemoguće otarasiti ih se!

„Jeftini smeštaji obično nemaju najbolju higijenu, a stenice u takvim objektima nisu retkost. Ovi insekti se brzo kreću i dobro se kriju, pa mogu da se nastane u putnoj torbi, čak i odeći i tako se sa vama vrate kući“, upozoravaju stručnjaci.

Jedini način da ovo izbegnete jeste da pre povratka detaljno pregledate stvari i kofere.

„Ako ste sigurni da je u hotelskoj sobi bilo stenica, onda morate da sve dobro pregledate da biste se uverili da se nisu nastanile u vašem prtljagu i odeći.

Najbolje je da ih pregledate u kupatilu gde je najjače osvetljenje. Da biste bili sigurni da ne postoji šansa da ste doneli stenice sa sobom, odnesite kofer u kupatilo i tamo iz njega izvadite stvari koje ćete odmah staviti na pranje”, savetuju dezinfektolozi.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading