Dečak (5) kao MEDICINSKO ČUDO: Napravio svoje prve korake uprkos ATROFIJI MOZGA, snimak oduševio SVET (VIDEO)

Vesti 21.04.2022 21:27 0

Sa odlučnim izrazom na licu, ovaj petogodišnji dečak je napravio svoje prve korake, bez obzira na tešku dijagnozu

dečak

Shutterstock

 

Sa odlučnim izrazom na licu, petogodišnji Kamden Hanson, koji živi sa posebnim stanjem u mozgu koje onemogućava njegovo kretanje, napravio je svoje prve korake. 

Dečak je oduševio svou preponosnu mamu Mendi, koja je snimila taj neverovatni trenutak.

- Svima će nam koristiti malo sreće u ovim danima - Moj najmlađi sin ima progresivnu cerebralnu atrofiju i fizički je hendikepiran. Ima 10 terapija nedeljno. Danas je prvi put napravio svoje nezavsne korake", napisala je ponosna mama u svojoj objavi, dodavši da je on njen heroj. 

- Nakon što smo primetili abnormalnosti i netipično kretanje i pokušaje da hoda kao mali, posetili smo lokalnog neurologa, pa nam je ustanovljena cerebralna atrofija - ispričala je mama.

Sa svojih 20 meseci dečak je počeo sa fizikalnim, okupacionim i terapijama govora. 

Doktori nisu mogli da pronađu gen koji uzrokuje ovakvo stanje. 

- Rečeno nam je da, čak i ako identifikujemo gen koji uzrokuje atrofiju, to stanje je mnogo retko, i može biti jedini identifikovan slučaj u svetu. Sam će pisati istoriju ove bolesti - objasnila je mama. 

Govor je takođe bio izazov za porodicu. Pre dve godine dečak je komunicirao samo koristeći zvuke, a sada može da priča cele rečenice. Majka smatra da je tome zaslužna intenzivna terapija i jaka volja i stav.

Iako će morati da ide na intenzivne terapije više od pola svog života, mama ističe kako je on baš kao i svaki petogodišnjak. Obožava video-igrice, gleda crtaće, oblači se kao superheroj i ne ispušta autiće iz ruku. A sada, postao je omiljeni dečak napravivši svoje prve korake. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading