Nemate ODNOSE: Stručnjaci su otkrili kako vaše telo reaguje na APSTINENCIJU!

Vesti 25.01.2022 22:07 0

Apstinencija kada su intimni odnosu u pitanju može uticati na mentalno, ali i celokupno zdravlje pojedinca

Nemate ODNOSE: Stručnjaci su otkrili kako vaše telo reaguje na APSTINENCIJU!

unsplash.com

Seks redukuje stres, sigurni su stručnjaci. Hormoni koji se oslobadaju tokom seksa pomažu telu da se oporavi od stresa. Zato je redovan seks narocito neophodan za ljude koji se bave stresnim poslovima.

Imunitet ce vam oslabiti

Redovan seks povezan je sa jačim imunim sistemom.

Studija je pokazala da učesnici koji su redovno imali seks (najmanje jednom nedeljno) imaju veću otpornost organizma na prehlade i grip. Sa druge strane, apstinencija znaci slabiji imuni sistem i cešce prehlade.

Bice vam teže da se uzbudite

Kada duži vremenski period apsriniraju, muškarcima je teže da se uzbude, ali i da održe erekciju. I kod žena je situacija slicna - posle odredenog vremena bez seksa im je teže da se uzbude, a moguce je i da vagina postane suva.

Oslabiće vam pamćenje

Redovna seksualna aktivnost poboljšava funkcionisanje hipokampusa, dela mozga koji je zadužen za pamcenje, pokazalo je istraživanje. Neki naucnici veruju da povecana seksualna aktivnost može da preokrene efekte koje starenje i stres imaju na mozak.

Osim toga, kada imate redovan seks, mozak proizvodi nove neurone, što znači da bolje pamti iobrađuje informacije.Studije su takode pokazale da zbog apstinencije slabi pamcenje. Doduše, dobra je vest dai druge vrste fizicke aktivnosti imaju slične efekte.

Komentari (0)
Loading