Mačak se vratio kući posle tri meseca: Sam je prešao više od 1.100 kilometara, proglasili ga herojem!

Vesti 22.09.2024 12:00 0

Porodični mačak je prvo pobegao od svojih vlasnika, a priča o njegovom povratku kući osvojila je internet.

mačak

Printscreen/Facebook

Mačak je u junu krenuo na putovanje sa svojim vlasnicima, ali čim su došli na destinaciju i otvorili kamper, on uplašio i pobegao u šumu u Vajomingu. Njegovi vlasnici pokušali su da ga namame najdražim igračkama i poslasticama, ali nisu uspeli.

Našli ga posle tri meseca

Nakon četiri dana potrage krenuli su kući, u Kaliforniju. Ipak, vlasnica nije izgubila nadu i verovala je da će svog mačka ponovno videti. Budući da je mačak Rejn bio čipovan, njegovi vlasnici su u septembru dobili vest da se njihov ljubimac pronađen ie da se nalazi u skloništu za životinje u Kaliforniji, u gradu koji je od onog u kome je živeo udaljen oko 300 kilometra.

Naviknuće ga na kampovanje

Vlasnici veruju da je mačak sam prešao oko 1100 kilometara kako bi se vratio kući, jer je izgledao jako pothranjeno, a šape su mu bile povređene. Porodica je u međuvremenu nabavila GPS uređaje za praćenje kako se nešto slično ne bi dogodilo u budućnosti. Osim toga, odlučili su da neko vreme kampuju u dvorištu sve dok se njihov mačak ne navikne na to, jer je očigledno da mu se nije dopalo, pa je pobegao.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading