Ako muž radi ovo, loše vam se piše: Brakovi pucaju zbog 7 tihih grehova, nemojte ih ignorisati

Vesti 15.09.2024 09:18 0

Svi imamo tačku pucanja, i dok neke žene mogu oprostiti neverstvo iznova i iznova, mnoge druge su spremne da prekinu vezu posle prve ignorisane poruke

žena

Shutterstock

Muško-ženski odnosi umeju da budu komplikovani i nije ih lako održavati na duge staze. Pogotovo kako vreme i emocije koje ulažete u partnera rastu.

Jasno je i potpuno u redu da se nećete uvek slagati. Biće mnogo rasprava o finansijama, sukobima između prijatelja i porodice, kao i o sitnicama, poput toga što on stalno ostavlja praznu kutiju mleka u frižideru, nedovoljnu čak ni za činiju žitarica.

dvoje

Shutterstock

 

Svi imamo tačku pucanja, i dok neke žene mogu oprostiti neverstvo iznova i iznova, mnoge druge su spremne da prekinu vezu posle prve ignorisane poruke.

Ipak, postoje i smrtni grehovi za vezu.

Evo sedam tihih grehova koji uništavaju brakove, prema psihologiji:

1. Neverstvo

Bilo da je u pitanju emocionalno neverstvo ili potpuna afera, neverstvo je jedna od stvari koja lako može uništiti vezu. Ljudi varaju iz različitih razloga, koji ne uključuju uvek privlačnost prema nekom drugom. Ponekad, zavisno od okolnosti, neke veze mogu izdržati povremeni „lutajući pogled“ (ili nešto više).

Varanje je često odgovor na nešto što nedostaje u vezi, više nego što je reč o pohlepi ili neodlučnosti. Međutim, varanje je često veći problem nego što vredi. Ako ste nesrećni u vezi, bolje je otići. To je lakše reći nego učiniti, ali zaista je tako jednostavno.

Prečesto, neke žene ostaju u vezama gde ih stalno varaju i pokušavaju da se ubede da je sve oprošteno, ali koriste tu izdaju kao oružje svaki put kada dođe do nesuglasica. Ako kažete da ste prešli preko toga, onda zaista pređite. Ako ne možete da pređete, nastavite dalje.

2. Zlostavljanje

Očigledno je da, ako veza uključuje fizičko nasilje ili namerno emocionalno i mentalno ponižavanje, vreme je da završite tu priču.

nasilje

Shutterstock

 

Nažalost, često sam svedočila situacijama gde partneri nisu svesni da izvlače najgore jedno iz drugog, a previše puta njihove interakcije eskaliraju dok ne dođe do nepopravljive štete.

Ako neko izaziva vašu narav do tačke neprepoznatljivosti, verovatno nije prava osoba za vas, a dok ne naučite da zdravo kontrolišete svoje emocije, veza je verovatno poslednje što vam treba. Kada se sukobe ličnosti, ponekad niko nije kriv. Bilo koja štetna veza nije vredna suza koje se zbog nje proliju.

3. Neiskrenost

Većina nas bi spakovala kofere kada bi se otkrila neka velika laž (npr. saznanje da on ima ženu ili devojku), ali šta je sa svim malim belim lažima? Ponekad sitne laži mogu postati veći problem nego one velike.

Preuveličavanje plate ili neotkrivanje da mu je najbolja prijateljica bila partnerka pre vas, kada se sabere, može dovesti do spoznaje da ne poznajete zaista čoveka s kojim ste u vezi. Ne možete graditi stabilnu osnovu za nešto dugoročno ako je ukorenjena u pukotinama neiskrenosti.

Stručnjaci podržavaju ovo i tvrde da iskrenost nije samo ne lagati. Obmanjivanje uključuje pravljenje dvosmislenih izjava, poluistine, manipulisanje informacijama naglašavanjem ili umanjivanjem i zadržavanje osećanja ili informacija koje su važne osobi koja ima pravo da zna jer utiče na odnos i lišava je slobode izbora.

4. Nepoštovanje

- Jedan bivši dečko me je optužio da ne uzimam u obzir njegova osećanja. Rekao je da često odbacujem probleme koji ga muče ako ne mislim da su relevantni. Kada sam ostavila ego po strani, shvatila sam da je bio u pravu, priča terapeutkinja Toja Šari.

Svađa

Shutterstock

 

Nepoštovanje može biti očigledno, kao kada vas muškarac vređa ili otvoreno flertuje s drugim ženama pred vama, ali ponekad je neuspeh da ozbiljno shvatite partnerove brige, čak i ako mislite da su nebitne, jednako nepoštovanje.

Stvar sa nepoštovanjem je u tome da, jednom kada neko vidi da prihvatate bilo kakvo ponašanje, to obično postaje gore. Postavite jasne granice prihvatljivog ponašanja u vezi odmah.

5. Nedostatak podrške

Jedan od najvećih razloga za ulazak u vezu je druženje i podrška. Pa, koja je poenta biti u vezi gde vas partner kritikuje i ne brani?

- Jednom sam izlazila s muškarcem koji nikada nije mogao da proslavi moje uspehe bez A) pokušaja da me ubedi da su šanse rezultat sreće, a ne mog rada ili B) prisvajanja mojih zasluga, kaže ona.

Istraživanja pokazuju da je podrška izuzetno važna za mentalno zdravlje. Nedostatak podrške od strane partnera može dovesti do depresije. Samoća i ljubav prema sebi su bolji od veze sa nekim ko vas konstantno omalovažava.

6. Nedostatak komunikacije ili slušanja

Da li ste se ikada zapitali koliko ste dobar slušalac? Veze se brzo raspadaju bez efikasne komunikacije.

muž i žena

Shutterstock

 

Previše puta partneri pretpostavljaju da ne moraju da izgovore kako se osećaju jer bi njihov partner to „trebalo da zna“. Sigurno ste videli barem jedan par koji ne zna kako da vodi zreo razgovor.

7. Nedostatak pouzdanosti ili poverljivosti

- Nemojte mešati pouzdanost sa predvidljivošću. Kako starim, sve više verujem da su najbolje veze rutinske i stabilne - objašnjava Toja.

Važno je da partneri budu sigurni da oboje rade svoj deo, bez potrebe da jedan drugog stalno podsećaju. Takođe je teško otkriti da vi i vaš partner niste jedini u vezi. Dopustiti drugima da se mešaju je siguran put ka propasti veze, piše Your Tango

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Zbog detalja na fotografiji Natalija shvatila da je muž vara #najžena #žena #fypシ゚ #fypシ゚viral #fyp #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading